2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Az Echo Tv helyesbítésre szólítja fel a Népszabadságot
2012. 04. 04. 00:00

Nem tartanak az Echo Televízió munkatársai cigányoknak közéleti kurzust – jelentette ki csatornánk vezérigazgatója. Miki Tímea arra a cikkre reagált így, amely a hétfői Népszabadságban jelent meg.

Hétfői lapszámában közölte a Népszabadság azt az írást amiben az állt, hogy cigányoknak tartanak közéleti kurzust az Echo Televízió munkatársai. Az írás szerint: amikor az egyik hallgató nehezményezte, az oktatók személyét és nézeteiket, elbocsátották a képzésről. Az Echo Televízió vezérigazgatója elhatárolódik az esettől. Miki Tímea örül annak, ha nézik a csatorna műsorait, a televíziónak azonban egyetlen munkatársa sem vesz részt oktatóként a képzésben. 

„Nem a munkatársaink tartanak előadást a képzésben. Aki meg van említve az politológusként szokott műsorokba bejönni nyilatkozni, tehát ez elég erősen ferdített dolog. Különben nagyon örülünk, hogy ilyen képzést tartanak roma fiataloknak. Ez egy nagyon fontos dolog – nyilatkozta Miki Tímea.

A diplomás cigány fiatalok közéleti képzését a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság is támogatja.

„Nagyon fontos, hogy akik a cigányságot képviselik, és elsősorban kisebbségi önkormányzati nemzetiségi önkormányzati képviselőkre gondolok, azok hitelesítik a saját népüket, és azok felkészítése ilyen prioritás” – közölte Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Balog István Szilveszter az Echo Tv szerkesztője szerint a közéleti klubokkal és programokkal kell a cigány fiatalok látókörét kiszélesíteni. 

„Az előítéleteket csak úgy lehet szerintem lebontani, hogyha a közéletben részt vesznek ezek a roma fiatalok úgy, hogy kiszélesedjen a látókörük. Ismerjenek meg más gondolkodást, ismerjenek meg olyan embereket, akik azt mondják nekik, hogy te is lehetsz ilyen. te is lehetsz szakmunkás, rendőr, katona és még lehetne akár újságíró is, ugyanúgy ahogy én” – mondta el Balog István Szilveszter televíziónk cigány származású szerkesztő-riportere.

A Népszabadságban közölt írás miatt a napilapot az Echo Televízió helyesbítésre szólítja fel.