HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az Echo Tv helyesbítésre szólítja fel a Népszabadságot

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 április 04    Forrás: Echo Tv


Ez a cikk archív

Nem tartanak az Echo Televízió munkatársai cigányoknak közéleti kurzust – jelentette ki csatornánk vezérigazgatója. Miki Tímea arra a cikkre reagált így, amely a hétfői Népszabadságban jelent meg, és azt állította, hogy az Echo Televíziónál dolgozó, szélsőséges nézeteket valló személyek képzést tartanak cigány fiataloknak. A napilap szerint miután több hallgató nehezményezte a szélsőjobboldali beállítottságú oktatók tanítási módszereit, elbocsátották őket a kurzusról. Az Echo Televízió helyesbítésre szólította fel a lapot.

Hirdetmény

Hétfői lapszámában közölte a Népszabadság azt az írást amiben az állt, hogy cigányoknak tartanak közéleti kurzust az Echo Televízió munkatársai. Az írás szerint: amikor az egyik hallgató nehezményezte, az oktatók személyét és nézeteiket, elbocsátották a képzésről. Az Echo Televízió vezérigazgatója elhatárolódik az esettől. Miki Tímea örül annak, ha nézik a csatorna műsorait, a televíziónak azonban egyetlen munkatársa sem vesz részt oktatóként a képzésben. 

„Nem a munkatársaink tartanak előadást a képzésben. Aki meg van említve az politológusként szokott műsorokba bejönni nyilatkozni, tehát ez elég erősen ferdített dolog. Különben nagyon örülünk, hogy ilyen képzést tartanak roma fiataloknak. Ez egy nagyon fontos dolog – nyilatkozta Miki Tímea.

A diplomás cigány fiatalok közéleti képzését a Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság is támogatja.

„Nagyon fontos, hogy akik a cigányságot képviselik, és elsősorban kisebbségi önkormányzati nemzetiségi önkormányzati képviselőkre gondolok, azok hitelesítik a saját népüket, és azok felkészítése ilyen prioritás” – közölte Balog Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár.

Balog István Szilveszter az Echo Tv szerkesztője szerint a közéleti klubokkal és programokkal kell a cigány fiatalok látókörét kiszélesíteni. 

„Az előítéleteket csak úgy lehet szerintem lebontani, hogyha a közéletben részt vesznek ezek a roma fiatalok úgy, hogy kiszélesedjen a látókörük. Ismerjenek meg más gondolkodást, ismerjenek meg olyan embereket, akik azt mondják nekik, hogy te is lehetsz ilyen. te is lehetsz szakmunkás, rendőr, katona és még lehetne akár újságíró is, ugyanúgy ahogy én” – mondta el Balog István Szilveszter televíziónk cigány származású szerkesztő-riportere.

A Népszabadságban közölt írás miatt a napilapot az Echo Televízió helyesbítésre szólítja fel.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   Mantai  | 2012 április 05 16:49:39 like(0) dislike(0)

Nótár Ilona ! na kell még valami ?


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt