HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Erzsébet-utalványban fizetnék a családi pótlékot

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 április 01    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A kormány tervei szerint pénz helyett utalványban fizetnének ki több szociális juttatást is. A szükséges jogszabály-módosítások kidolgozására április 15-ig kapott időt a nemzeti erőforrás miniszter.

Hirdetmény

Április közepéig kell megvizsgálnia Réthelyi Miklós nemzeti erőforrás miniszternek, hogyan fizethető ki pénzbeli ellátás helyett utalványban több szociális juttatás, így például a családi pótlék, a lakásfenntartási támogatás, a rendszeres szociális segély és az átmeneti segély. A kormány erről szóló döntése a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.

 

Az említett juttatások utalványban való biztosításának lehetőségét, módját és mértékét, valamint a szükséges jogszabály-módosításokat április 15-ig kell a kormány elé terjesztenie a miniszternek.

 

A kormány egyúttal felkérte Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi minisztert, hogy Réthelyi Miklós vizsgálatának eredményei alapján április végéig dolgozza ki, hogy milyen lehetséges területeken lehet utalvánnyal kifizetni az Erzsébet-program keretében bizonyos szociális juttatásokat - "célhoz kötött felhasználásuk érdekében". Ezzel együtt cselekvési és ütemtervet kell készítenie a miniszternek az Erzsébet-utalvány bővítésének formáiról, a bevezetés és a működtetés költségeiről.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   Dr. Bubó Bubó  | 2012 április 10 15:51:55 like(0) dislike(0)

Az Erzsébet utálvány. (Nem, valóban "utálványt" akartam írni az utalvány helyett). Szóval van itt a nagy magyarság lobby (angolosan), hogy az ember a pénzét a magyar kereskedelmi láncokban költse el a pénzét, ezért bevezetik a az Erzsébet utalványt. Legalább két "célcsoport" jól jár: az állami nyomda, amelyik előállítja, és az elfogadóhelyek, mert 3%-ot visszakapnak az elfogadott utalványok után. Én is egyetértek azzal, hogy erősítsük a hazai piacot! De itt jön a csavar: a TESCO-nak a nagy lobbisták (itt magyarul) már 6%-ot ajánlottak, és valószínűleg a többi külföldi érdekeltségű áruházláncnak is többet ajánlanak jutalékként, mint a magyar üzleteknek. Akkor kiket is erősített  ez az utalvány biznisz? Most már akik eredetileg lobbiztak (magyarul), kiderül, hogy rosszul bizniszeltek, és pont a  vetélytársaik járnak jól, mert ők még jobban business-eltek, és jobban lobby-ztak. Most már ők is utálványnak nevezhetik.

A másik, számomra és számunkra fontosabb problémák: kapok havonta 48000 Ft családi pótlékot, ami a számlámra megy és bank el is veszi a törlesztésre. (Az egyik azok közül a bankok közül, amelyik a SZÉP kártyáért is lobbizott). Szóval ezentúl ha a családi pótlékot utalványba kapom, az a kérdés, hogy a "lobbizó" bank elfogadja-e tőlem hiteltörlesztésként. Mert ha nem, akkor bajban vagyok, és nem tudom kifizetni a hitelt, vagy a villanyszámlát, esetleg a vizet és még sorolhatnám. Persze van egy megoldás: veszek olyan értékben élelmiszert, és azt adom át törlesztésként, vagy meginvitálom őket minden nap ebédre, és kérem, hogy így írják jóvá a számláimat.

Ha "netán" elfogadják, akkor is én húztam a rövidebbet: a bank is jogosult a 3%-os jutalékra, így a 48000 Ft-ból amit utalványon kapok, ő "bizniszel" pluszban 1440 Ft-ot, amit nekem nem ír jóvá, hisz az az ő haszna. És ez így megy tovább hónapról-hónapra, kb. 1.800.000 honfitársammal egyetemben. És a bankok és szolgáltatók pedig milliárdos extraprofitot termelnek maguknak, ő gazdagabbak lesznek, mi pedig szegényebbek, és kiszolgáltatottak.

Mert nem elég, hogy lassan megmondják, hogy hol vásárolhatunk, már azt is hogy mit, sőt azt is korlátozzák, hogy mire költsük a pénzünket. És miért? Mert azt gondolják, hogy szegény ember csak iszik és gépel, vagy azért, hogy szegény embernek ne legyen pénze buszra, iskolára, gyógyszerre stb?  Mert ha a gyermek nem jár iskolába, mert az Erzsébet utalványt nem fogadják el cipőre, ruhára, iskolaszerre, gyógyszerre, a gyermek szégyenből és betegen nem megy el iskolába, így az iskola jelentést tesz a sok hiányzásról, és az önkormányzat megvonja a szociális támogatást, valamint értesíti a MÁK-ot, hogy a családi pótlék folyósítását is szüneteltessék, hisz családi pótlék csak azután a gyermek után jár, aki rendszeresen jár iskolába? Tehát hol vagyunk: a feneketlen vödör alján. Megint mi, a szegényebbek húzzuk a rövidebbet! Ezért lesz az Erzsébet utalvány a szegények utálványa.

UI: nem beszélek a fekete-szürke üzletekről, amikor az Erzsébet utálványt csereárúnak "felajánlják" és "megveszik" a valós érték 60-70%-ért. És megint mi szegények jártunk rosszabbul.

 

#2   cigany  | 2012 április 03 19:56:18 like(0) dislike(0)

Ez nagyon szomorú ha bevezetik még rosszab helyzetbe kerülnek a cigányok

#1   rromano  | 2012 április 02 12:19:16 like(0) dislike(0)

Ó, ó, nem csak a cigányok helyett dönt a kormány, mire költhetik a pénzüket. Itt a monori kártya magyaroknak! 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt