HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kaposváron muzsikál a 100 Tagú Cigányzenekar

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Március 29    Forrás: somogytv.hu


Ez a cikk archív

Két éve járja a mostani koncertprogrammal Európát a 100 Tagú Cigányzenekar. Ez az együttes több mint egy klasszikus nagyzenekar - fogalmaztak a kaposvári sajtótájékoztatón, hiszen ők kotta nélkül játsszák a darabokat.

Hirdetmény

Áprilisban érkezik a 100 Tagú Cigányzenekar sztárzenekara Kaposvárra, ahol a Szivárvány Kultúrpalota nagytermét szeretnék megtölteni.

 

Buffó Rigó Sándor, művészeti vezető, 100 Tagú Cigányzenekar
 

 

- Annyiban más, hogy úgyond a zenekar krémje, a zenekar legjobbjai, legnagyobb muzsikusai, szólistái, zászlóvivői jönnek el ide muzsikálni.

 

Akárcsak a kaposvári koncert, úgy a zenekar megalakulása is április hónaphoz kötődik. 1985-ben ebben a hónapban búcsúztatták idősebb Járóka Sándort. A királyprímás temetésén több száz zenész játszott, a fájdalmas esemény összehozta az azóta legendássá vált zenekart. A mostani repertoárban a cigány szerzők művei közt felcsendül Horváth Zoltán Cigánytűz című szerzeménye is. A szerző maga is a 100 tagú cigányzenekar tagja, a brácsa szólam vezetője. A művészeti vezető szerint a koncerteken rendkívül vegyes a közönség összetétele, ezt több fesztiválon is megfigyelhették.

 

Buffó Rigó Sándor, művészeti vezető, 100 Tagú Cigányzenekar
 

 

- A többségi társadalomból jöttek többen. és nagyon-nagy élvezettel hallgatták a koncertet, és állva tapsoltak ők is a végén.

 

A zene az összekötő híd - fogalmazott Buffó Rigó Sándor, aki az utánpótlásban sem lát gondot. Szerinte sok a tehetséges gyerek, de jobbára azokban a családokban, ahol a szülők is muzsikálnak.

 

Buffó Rigó Sándor, művészeti vezető, 100 Tagú Cigányzenekar

 

- Mert ebben nő fel. ezt hallja otthon, erről beszél a papa meg a mama, mert azt mondja, hogy elmegyek muzsikálni, vagy hogy reggel megyek be próbálni a 100 tagú cigányzenekar próbájára, vagy elutazom egy turnéra, akkor ez valahogy benne marad a gyerekben kicsi korától kezdve. Akkor, amikor válaszút elé áll, akkor már könnyebb ezt a gyereket olyan irányba terelni, ami jó. Hiszen hogyha tehetséges, akkor munkával, sok munkával, nagyon sokra viheti.

 

A sztárzenekar április 21-i kaposvári koncertjére a cigány szerzők művei mellett klasszikusokkal is készül. Csajkovszkij, Strauss és Liszt műveit is játsszák majd, de a zárószám, a hagyományos Pacsirta is felcsendül a kotta nélkül zenélő együttes előadásában.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2022 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Örökre rejtély marad, hogy kik voltak a romagyilkosságok felbujtói

  • Sok a fertőzött a Kassa-vidéki romatelepeken, a rendőrség felügyeli a karantént

  • Elhunyt Rafael Gyula, az ORÖ képviselője

  • Autót kaptak a nógrádi roma polgárőrökCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt