HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Kanadai kollégájával tárgyalt Kövér László a G20-ak értekezletének alkalmával

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Február 26    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Egyebek között a magyarországi romák tömeges kivándorlásának kérdéséről tárgyalt Kövér László, az Országgyűlés elnöke kanadai kollégájával, Noel A. Kinsellával szombaton Rijádban.

Hirdetmény

A két politikus találkozójára az adott lehetőséget, hogy Abdallah as-Sejk szaúdi házelnök invitálására mindketten részt vesznek a világ legnagyobb gazdaságait és az Európai Uniót tömörítő G20-csoport parlamenti elnökeinek értekezletén. A péntektől vasárnapig tartó rijádi tanácskozásra meghívást kapott Magyarország is, bár nem tagja a G20-csoportnak.

 

Kövér László a Kinsellával tartott megbeszélésen kifejtette, hogy a romákat nem üldözik el Magyarországról, a kormány államtitkárságot hozott létre a kérdés rendezésére, és a ciklus végéig kétszázmilliárd forintot költenek a hátrányos helyzetű emberek felzárkóztatására. 

 

Noel A. Kinsella arról beszélt, hogy több képviselő komolyan foglalkozik a vízumkényszer visszaállításának gondolatával. Rámutatott, hogy Kanadában szívesen látják a mérnököket, a tanárokat, a jól képzett munkaerőt. Az viszont "nem megengedhető, hogy valaki megérkezik a repülőtérre, azonnal menekült státust kérve szociális segélyekért folyamodik, és ahogy megkapja a csekket, valamint a segélyre való jogosultságról szóló határozatot, utána (mint ahogy erre több példa is volt) megbízza ismerőseit a pénz rendszeres felvételével, majd hazarepül Magyarországba, Romániába vagy Szlovákiába" - jelentette ki a kanadai politikus. 

 

Kövér László pénteken megbeszélést tartott szaúdi vendéglátójával is. Abdallah as-Sejk, a szaúdi Tanácskozó Gyűlés (Madzslisz as-Sura) elnöke kifejtette: nagyra értékelik Magyarország erőfeszítéseit a saját hagyományai megtartásában és az erkölcsök megerősítésében, hiszen ezek az értékek náluk is nagyon fontosak. Kövér László arról beszélt, hogy a hagyomány és a modernitás nem egymást kizáró fogalmak, és meggyőződése szerint a pénzügyi-gazdasági válság elsődleges oka erkölcsi jellegű.

 

A G-20-csoport értekezletén szombat reggel szólalt fel Kövér László. A nemzetközi parlamenti elnöki konferencia napirendjén három téma szerepel: a kultúrák közötti globális párbeszéd, az energia a fenntartható fejlődésért, valamint a pénzügyi válság és hatása a globális gazdaságra. Az Országgyűlés elnöke a Kultúrák párbeszéde a világban című panelban tartott beszédében kiemelte: "A fiatalok reagálnak a leggyorsabban a jelenkor politikai, szociális és gazdasági kihívására, és ha nem tudunk értelmes célokat állítani eléjük, ha nem találnak értékes tevékenységi teret a társadalmainkban, akkor akár elégedetlenségük kifejezésével, akár közösségeink elhagyásával válaszolhatnak".Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   3698741  | 2012 Február 26 06:38:51 like(0) dislike(0)

Erről van szó,hogy elmennek az emberek Magyarországról.S valóban nem kellene a pénzt ellopni.A hátrányos helyzetűek felzárkoztatására a kétszázmilliárd forintot a ciklus végéig hogyan gondolták fordítani? Miért nincs konkrét elszámolás róla?

Úgy hogy a még jobb helyzetben lévőknek is 47.000-Ft-os munkabért tudnak kínálni egy ideig illetve a pozicionált helyzetben lévők felveszik a sok-sok milliót a romákért.A roma megmarad valós tudás,embertelen lakhatási körülmények között s munka nélkül.

Nem hiszem,hogy tömegesen mennének el csak azért,mert hazánkban lehetőség van mindenkinek dolgozni.

Azt mondom,hogy fontolja meg a kormány a törvény megalkotását alkalmazásunkra vonatkozóan.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Romagyilkosságok: kérdések, tíz év után is

  • A megtámadott kárpátaljai romákért emelt szót Farkas Félix a parlamentben

  • A Jezsuita Roma Szakkollégium felvételi felhívása

  • Szálka a szemben: az Auróra küzdelme az önkormányzattal

  • Csemer Gézára emlékeztekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt