HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az MSZP konkrét intézkedéseket szorgalmaz a romákkal kapcsolatban

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  mszp, Teleki László
2012 Február 23    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Az MSZP konkrét intézkedések megtételére tesz javaslatot a romák felzárkóztatásával kapcsolatban abban a közleményében, amelyben a három évvel ezelőtti tatárszentgyörgyi gyilkosságokra emlékezik.

Hirdetmény

Teleki László, a párt elnökségi tagja csütörtöki, MTI-hez is eljuttatott közleményében arról ír, hogy növelni kell a már meglévő felzárkóztató programok támogatását, különös tekintettel azokra, amelyek a cigány fiatalok tanulási, nyílt munkaerő-piaci és közfoglalkoztatási esélyeit javítják. A hátrányos helyzetű roma és nem roma fiatalok felsőoktatásban való részvételi lehetőségét nem szűkíteni, hanem bővíteni kell.
    

 

Mint írta, folytatni kell a roma értelmiség közigazgatásban történő elhelyezkedését segítő projekt végrehajtását és támogatni kell a társadalmi megújulásra fordítható európai uniós források felhasználását, a telepfelszámolást, a versenyképes szakmát nyújtó szakképzést, az antiszegregációt célzó szociális városrehabilitációt. 
    

 

Teleki László azt is szorgalmazza, hogy álljanak rendelkezésre központi források az olyan kulturális javak létrejöttére, amelyek a három évvel ezelőtti tragikus események feldolgozását, tágabb értelemben a romák és nem romák közötti társadalmi megbékélést szolgálják.
    

 

"A romagyilkosságokra emlékezve ma már nem elég azt mondani, hogy elítéljük" - írta a szocialista politikus, aki szerint szólni kell a közös felelősségről, valamint a mintegy félmilliós magyarországi cigány kisebbség egyre rosszabb anyagi és társadalmi helyzetéről.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Május   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Túl az ötezredik család megsegítésén az Országos Roma Civil Tanács!

  • Mert megint itt tartunk: nem, nincs olyan, hogy cigánybűnözés

  • Ismét meggyalázták a roma holokauszt budapesti emlékművét

  • Nagylóci remények

  • Elment a roma holokauszt egyik utolsó túlélőjeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt