HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - A fegyverek megtalálásáról hallgattak meg tanúkat

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2012 Február 22    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadásokkal vádolt négy férfi büntetőperének keddi tárgyalásán a támadássorozatnál használt fegyverek megtalálásának körülményeiről hallgatott meg tanúkat a Budapest Környéki Törvényszék. Az eljáró bíró közölte, hogy a Fővárosi Ítélőtábla elutasította az első- és másodrendű vádlott által korábban benyújtott kizárási kérelmet.

Hirdetmény

A bíróság meghallgatott három tűzszerészt, akik részt vettek a debreceni Perényi 1 néven működő szórakozóhely 2009. augusztus 21-i átvizsgálásában, valamint a szórakozóhely egy dolgozóját, aki jelen volt egy elrejtett fegyvertok megtalálásakor.

 

A tűzszerészek már egy korábbi tárgyaláson elmondták: azt a feladatot kapták, hogy fegyvereket keressenek. Egyikük találta meg az átvizsgálásnál az elrejtett fegyvereket.

 

A vádlottak az említett szórakozóhelyen dolgoztak, és a négy férfi augusztus 21-i elfogásakor a szórakozóhelyen, a fal mögé rejtve találták meg egy besenyszögi vadásztól 2008 márciusában elrabolt, a támadássorozatnál használt vadászfegyverek egy részét.

 

A tanúként meghallgatott pultos egyebek mellett elmondta, őt kérték meg, hogy nyissa ki a bezárt helyiségeket, valamint a tűzszerészeket kellett "kísérgetnie tanúként".

 

Az egyik tűzszerész "na, ki a király?" felkiáltással tudatta a társaival, hogy megtalált egy fegyvertáskát - közölte a tanú, majd mint mondta, ezután kiküldték a fegyvertáska rejtekhelyéül szolgáló "lomtárból". Hozzátette: nap mint nap pakoltak ott, s onnan gyakran hozott ki árut. A táskát azonban nem látta az augusztus 21-i megtalálásáig.

 

Ismertették a fiatal férfi nyomozati tanúvallomását , amely szerint furcsállotta, hogy a kommandósok megjelenésekor Csontos István vissza sem nézve távozott, s nem indította be a motorját, hanem eltolta azt egy mellékutca irányába. A szórakozóhely többi alkalmazottja ott maradt.

 

Csontos Istvánt ugyancsak augusztus 21-én, de néhány órával később fogták el, mint a többi vádlottat. 

 

A tanú akkori vallomása szerint tudta, hogy Kiss István másodrendű és Pető Zsolt harmadrendű vádlott szkinhednézeteket vall.

 

Miszori László, az ügyben eljáró bírói tanács elnöke a tárgyalás végén kihirdette, hogy a Fővárosi Ítélőtábla Kiss Árpád és Kiss István - elfogultság miatt benyújtott - "kizárási kérelmét elutasítja, a Budapest Környéki Törvényszék kizárását megtagadja".    

 

A romák elleni, hat  halálos áldozatot követelő fegyveres és Molotov-koktélos támadások ügyében Kiss Árpádot, illetve a testvérét, Kiss Istvánt, valamint Pető Zsoltot és a vád szerint az utolsó két gyilkosságban sofőrként közreműködő Csontos Istvánt előre kitervelten, aljas indokból, több emberen, részben sok ember életét veszélyeztetve, részben 14. életévét betöltött személy ellen elkövetett emberölés bűntettével és más bűncselekményekkel vádolják.

 

A per szerdán folytatódik.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt