HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Mintaprogram a mélyszegénységben élők kitörési lehetőségének biztosítására Szolnokon

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Február 21    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A mélyszegénységben élő családok számára kitörési lehetőséget biztosító, 410 millió forintos költségvetésű komplex projekt keretében mintaprogram indul Szolnokon.

Hirdetmény

Megvalósítására konzorcium alakult, tagjai kedden írták alá az együttműködési szerződést a Tisza-parti város polgármesteri hivatalában.
    

 

Az eseményen Locsmándi Béla, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) helyettes államtitkára arról beszélt, hogy a kormány a hazai cigányság felzárkóztatására nemzeti ügyként tekint, és az szerves része tavaly novemberben elfogadott nemzeti társadalmi felzárkózási stratégiának. A szolnoki mintaprogram kapcsán kiemelte: nagyon fontos, hogy maguk a bevontak is érezzék, a projekt sikeres befejezése csak aktív közreműködésükkel történhet meg.  
    

 

Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat elnöke arra a veszélyre hívta fel a figyelmet, hogy a mintaprogramot várhatóan sok támadás éri majd, mert nemcsak a cigányok között vannak szegények, miután a "szegénység nem válogat".
    

 

A szolnoki Motor utcára szóló, 2012. június végéig tartó mintaprogramot a KIM háttérintézménye, a Türr István Képző és Kutató Intézet irányítja. A 25 család részvételével induló modellprojekt első szakaszának része az érintettek szociális, lakhatási és lakókörnyezeti körülményeinek, valamint foglalkoztatottságának javítása. Ez utóbbi érdekében munkaerő-piaci reintegrációs, felzárkóztató és kompetenciafejlesztő képzést tartanak. 
    

 

Kiemelt programelem a lakhatási feltételek jobbítása, amely a projekt második részére meghatározott feladat. Ebben a szakaszban 12 család lakásának felújításához tudnak jelentős mentori és szakmai segítséggel hozzájárulni. Előtte a résztvevőket falazási, hőszigetelési, festési és mázolási munkákra tanítják meg. 
    

 

A hazai forrásból finanszírozott, 410 millió forint költségvetésű felzárkóztatási programok további színhelyei Ózd, Tiszaroff, Komló, Vajszló környéke, valamint Nyíregyháza.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

  • Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning RimaszombatbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt