2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Vádalkut kötött a kanadai magyar embercsempész
2012. 02. 16. 00:00

Embercsempészésre való összeesküvésben és bűnszervezetben való részvételben bűnösnek vallotta magát Kolompár Gizella, akit ezért - az előzetes letartóztatásban eltöltött nyolc hónapon felül.

Kolompárt a legnagyobb kanadai embercsempészeti ügyben ítélték el, élettársával, Dömötör Lajossal az elmúlt tíz évben legalább  embert csábítottak Pápáról Kanadába munkahely és megélhetés ígéretével.

 

A Kanadába érkezetteket aztán ingyen dolgoztatták és elkobozták tőlük a hamis indokkal ígényelt szociális juttatásaikat. Irataiktól is megfosztott áldozataikat pincébe zárták és moslékon tartották.

 

Õk maguk menedékjogot kértek Kanadában és áldozataikat is erre kényszerítették.

 

A Magyarországon is bűnügyi nyilvántartásban szereplő és körözött Kolompár Gizella és Dömötör Lajos a bandán belül toborzói, őrzői és szállítói szerepet töltött be. A házaspár büntetését lerövidíthetik, de szabadon bocsátásuk után azonnal hazatoloncolják őket.

 

Kolompár kérelmezte, hogy a börtönben meglátogathassa gyomorrákban szenvedő férjét, de ezt Stephen Glithero bíró a megbánás hiányára hivatkozva elutasította. Indoklásul azt hozta fel, hogy a nő sem engedélyezte, hogy a csoport által fogva tartott férfi hazatelefonálhasson, amikor meghalt az anyja.

 

A Canadian Immigration Report beszámolója szerint Kolompár 2008 novemberében, Dömötör pedig 2009 májusában telepedett le az Ontario tartománybeli Hamiltonban. A nő az első áldozatát azzal csábította ki előbb Párizsba, majd Kanadába, hogy elhitette vele: az élettársa akar lenni.