2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Hűtlen kezelés: újabb vád Kolompár Orbán ellen
2012. 02. 12. 00:00

Újabb büntetőügyben emeltek vádat Kolompár Orbán ellen. A vádirat szerint az OCÖ volt elnöke, 4 millió forintot fizetett ki egy pályázat keretében olyan munkáért, ami soha nem valósult meg.

A kiskunhalasi ügyészség vádirata szerint Kolompár Orbán, a kiskunmajsai székhelyű „A Cigányság Foglalkoztatásáért” Szolgáltató Közhasznú Társaság képviselőjeként 2006. folyamán pályázatot kívánt benyújtani az illetékes minisztériumhoz erdőművelő közmunka program támogatása céljából. A pályázat előfeltétele volt egy olyan felmérés készítése, amely konkrétan felméri és megnyeri a programba bevonható, tartós, elsősorban kisebbségi munkanélküli személyeket.



A roma vezető a Kht. képviseletében ezen felmérés elkészítésére megbízást kötött egy balassagyarmati kft. képviselőjével, R.D. másodrendű vádlottal, akinek a megbízás szerint regisztrált munkanélkülieket kellett volna meggyőzni és beszervezni a közmunka végzésére. Majd a várható közmunka program ideje alatt folyamatosan biztosítani kellett volna az annak elvégzéséhez szükséges munkaerő létszámot. 



A vádlottak a megbízási díj összegét több, mint 4 millió forintban határozták meg. Orbán ezt az összeget az ügyészség adatai szerint annak ellenére fizette ki R.-nek, hogy az egy olyan szociológiai tárgyú dolgozatot adott át neki a megbízás teljesítéseként, amely nem a megbízási szerződésben megjelölt feladatok végrehajtásáról szólt. A kifizetett megbízási díj mögött a vádirat szerint valódi, értékelhető teljesítmény nem volt. Kolompár Orbánnak jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette miatt kell felelnie a bíróság előtt.