HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Szlovákia - Bemutatta romaügyi programját a Magyar Koalíció Pártja

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Február 10    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Soha nem szerepelt még a Magyar Koalíció Pártjának választási listáján annyi roma képviselő, mint most - mondta el az MTI-nek Berényi József, az MKP elnöke pénteken Pozsonyban, a párt romaügyi programjának ismertetése során.

Hirdetmény

Az MKP programjában komplex megoldási javaslatok szerepelnek a roma etnikum problémáira - derült ki a párt ezzel kapcsolatos elképzeléseinek ismertetése során.
    

 

"Változtatások nélkül építette be a roma etnikum képviselőinek saját elképzeléseit programjába a Magyar Koalíció Pártja" - szögezte le Berényi. Hozzátette: az MKP nagyon komolyan gondolja a roma kisebbséggel való együttműködést, amit az is bizonyít, hogy olyan egyéniségeket választottak képviselőjelöltnek, akik már sokat tettek a roma közösségért az elmúlt évek során.
    

 

Az MKP választási listáján a roma etnikum 4 képviselője indul.
    

 

"Legfontosabb célkitűzésünk a romák identitásának erősítése és sajátos problémáik valós orvoslása" - mondta el a programismertetőn Jozef Cervenák, a párt listáján induló egyik roma aktivista. Hozzátette: nem fél kimondani, hogy 250 ezer roma, akinek lehetne munkája, 20 éve nem dolgozik. Sok esetben azonban amiatt, mert nem tudnak megfelelni a munkapiac elvárásainak. Ezt a problémát szerinte mihamarabb orvosolni kell. Kilátásba helyezte: szigorúbb büntetéseket vezetnének be azokkal a roma szülőkkel szemben, akik hagyják, hogy tankötelezett gyermekeik ne járjanak iskolába. 
    

 

A választási listán induló roma aktivisták tervei között az is szerepel, hogy megszüntetnék a kormány romabiztosi posztját. Az ő tevékenysége Jozef Cervenák szerint nem hozott valós eredményeket. Elképzeléseik szerint a biztosi posztot tárcaközi bizottságokkal helyettesítenék.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Március   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Magyar árnyék

  • A társadalmi rasszizmus rombolja a roma gyerekek örökbefogadásának ügyét

  • Megzavart egy roma LMBTQ-emberekről szóló filmvetítést a Mi Hazánk

  • Új kormánybiztos veszi át a romák felzárkóztatását

  • Visz az FTC, Livi néni – Vita Járóka Líviával a cigányság felzárkóztatásárólCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt