HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Göncz Kinga sürgeti a nemzeti romastratégiák benyújtását

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Február 08    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Jó néhány ország adós még az európai keretstratégia alapján kidolgozott nemzeti romastratégiájának a benyújtásával, holott azt a tavalyi év végére ígérték az EU-tagállamok - figyelmeztetett szerdai közleményében Göncz Kinga szocialista európai parlamenti (EP-) képviselő.

Hirdetmény

Megjegyezte, hogy a késlekedők közt van Franciaország és Olaszország, amelyek már több vitatott roma vonatkozású intézkedéssel hívták fel magukra a figyelmet.
 

    

Göncz Kinga az érintett uniós intézményeknél írásban érdeklődött, hogy egyfelől az Európai Bizottság milyen lépéseket kíván tenni annak érdekében, hogy "a nemzeti romastratégiájuk benyújtását mostanáig elmulasztó tagállamokat ráébressze a felelősségükre", másfelől pedig a tagállamokat tömörítő Tanács soros dán elnöksége "hogyan kíván nyomást gyakorolni a vállalásaikat nem teljesítő kormányokra".
 

    

A tavaly a magyar EU-elnökség alatt közösen elfogadott menetrend szerint a nemzeti stratégiákat az Európai Bizottság értékeli, mégpedig várhatóan az Európai Roma Platform március 22-iki éves ülése előtt.
    

A szocialista EP-képviselő szerint az eurózóna egyes országait sújtó problémák, a gazdasági kormányzás reformja mellett ma sajnálatosan kevés szó esik Európában a szociális válságról.    

 

"Pedig nő az egyébként is katasztrofális méreteket öltő munkanélküliség, tágul a szakadék a gazdagok és a  szegények között, a társadalom peremén élő csoportok pedig alig reménykedhetnek sorsuk jobbra fordulásában. Ebben a helyzetben nem engedhetjük meg magunknak, hogy késsünk a legsérülékenyebb közösségek, a romák felzárkóztatását célzó programok kidolgozásával és megvalósításával" - szögezte le Göncz Kinga.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   politikus  | 2012 Február 08 20:09:05 like(0) dislike(0)

vége a gagyi politizálásnak kezdte a mondandoját frakas flórián 1 ével ezelött mikor letetük az esküt a sándor palotában és érdekes hogy csöbörböl vodorbe estünk a magyarországi cigányok sorsa semmivel nem lett jobb      emlékeztet nótár zoltán.                                     várom a véleményeket

 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Mit éreznek a romák az elmúlt évek növekedéséből?

  • Forgács István: A cigányság felzárkózása gazdasági kérdés

  • Segítségnyújtás a kárpátaljai magyar közösségnek

  • Cigány magyar - csapatépítő tréning a Jurányiban

  • Orbán Viktor védi, de az OLAF elővenné Farkas Flóriánt isCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt