HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Levelet írt Barrosónak Farkas Flórián

betűméret csökkentése betűméret növelése
2012 Január 17    Forrás: Magyar Hírlap


Ez a cikk archív

José Manuel Barrosónak, az Európai Bizottság elnökének írt levelet Farkas Flórián, az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke, mert szerinte veszélybe kerülhet az európai cigányság felzárkózása - ismerteti a keddi Magyar Hírlap.

Hirdetmény

„Az Európában egyedülálló módon, demokratikusan megválasztott Országos Roma Önkormányzat elnöke, és így az egész magyarországi roma társadalom megválasztott vezetője fordulok Önhöz, az Európai Bizottság elnökéhez, aki egyúttal a szociális kérdésekben is elkötelezett szakember” – kezdi a José Manuel Barrosóhoz címzett, szerkesztőségünk birtokába jutott levelét Farkas Flórián. Az ORÖ elnöke több százezer magyarországi roma növekvő aggodalmának ad hangot, „amelyet az országunk és annak miniszterelnöke ellen irányuló és nem szűnő támadások motiválnak. Aggodalmat kelt ez bennem azért is, mert az elmúlt évben az Európai Unió és hazánk is kiemelt fontosságot tulajdonított az európai cigányság felzárkózásának, amely most veszélybe kerülhet.” Farkas Flórián arra hívja fel az Európai Bizottság elnökének a figyelmet, hogy alig több mint fél esztendeje az EU Orbán Viktor elnökletével és José Manuel Barroso személyes tevékeny közreműködésével elfogadta az Európai romastratégiát.


„Ennek szellemében a kormányfő és a magyarországi cigányságot képviselő Országos Roma Önkormányzat a halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi rétegek felzárkózását segítő együttdöntési mechanizmust alkotott, amelyet a magyar kormány euró­paisága, a demokratikus értékek fokozott támogatása motivált – hangsúlyozza Farkas Flórián. – A magyar kormány egyértelmű célja a társadalmi leszakadás megállítása, a felzárkózás folyamatának elindítása mind a cigány, mind pedig a hasonló sorban élő nem cigány lakosság körében.”


Ennek egyik történelmi jelentőségű elemeként említi Farkas a tavaly május 20-án Orbán Viktor és a magyarországi cigányságot képviselő Országos Roma Önkormányzat között létrejött keretmegállapodást, amely Európában egyedülálló, konkrét célokat megfogalmazó és végrehajtási lépéseket tartalmazó dokumentum, a halmozottan hátrányos helyzetű társadalmi rétegek felzárkózása érdekében. „Szokatlan, hatékony és példaértékűen demokratikus lépés volt ez, mely modellértékű lehet az EU tagállamai számára is, kiemelten azért, mert célkitűzéseivel az európai értékrendet közvetíti” – áll a levélben.


Farkas szerint a Magyarország miniszterelnöke ellen irányuló támadások komolyan veszélyeztetik azokat a kormányzati döntéseket és intézkedéseket, amelyek az elmúlt időszakban a cigányság sorsának javítása érdekében születtek, mint írja: „Fennáll a veszélye, hogy az országgal szemben támasztott külső elvárások olyan utat szabhatnak a jövőben, amelyek a társadalmi leszakadást elmélyítik, hiszen azt tapasztaljuk, hogy amikor a magyar kormány a pénzügyi nehézségeinek elkerülése érdekében preventív segítséget kér a különböző nemzetközi szervezetektől, akkor az erre hivatott intézmények képviselői feledni látszanak a fentiekben említett, néhány hónapja közösen ünnepelt, új demokratikus vívmányokat.”„A több mint 10 milliós európai cigányság felzárkózásában az Európai Uniónak, az Európai Bizottságnak és Önnek, mint e bizottság elnökének emberi és morális felelőssége és feladata is van – hívja fel a figyelmet az ORÖ elnöke. – Ezért kérem Önt, hogy az Ön által képviselt intézmény tekintélyére alapozva, határozottan foglaljon állást abban a tekintetben, hogy Magyarországon a társadalmi különbségek felszámolásának új mechanizmusa a pénzügyi preventív segítségnyújtás feltételeinek tárgyalása során nem kerülhet veszélybe. Kérem, hogy hívja fel a nemzetközi közvélemény figyelmét arra, hogy Magyarország miniszterelnöke olyan demokrata, aki támogatja a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok, köztük a romák felemelkedését.”

Farkas hangsúlyozza: „Európa történetében ez az első olyan összehangolt kormányzati kisebbségpolitika, amely az érintett kisebbség véleményét kikéri, és annak szükségletei szerint kiemelten támogatja, a miniszterelnök személye pedig garan­ciája a programok megvalósításának.”

Farkas Flórián végezetül azt kéri Barrosótól, hogy a fentiekre figyelemmel a tárgyalások során olyan objektív szempontrendszert alkalmazzanak, amely nem veszélyezteti több százezer magyarországi roma és hasonló sorban lévő nem roma honfitársunk életesélyeit.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 5 hozzászólás érkezett.

#5   ABC  | 2012 Január 19 23:43:33 like(0) dislike(0)

"Aggodalmat kelt ez bennem azért is, mert az elmúlt évben az Európai Unió és hazánk is kiemelt fontosságot tulajdonított az európai cigányság felzárkózásának, amely most veszélybe kerülhet.”

Aggódik, mert nem lesz miből telerakni a zsebét. Mellesleg úgy akarja segíteni  a cigányság felzárkóztatását, hogy közben maximálisan asszimilálódjanak.  (Vagyis nem kellenek cigány szokások, hagyományok.) De ebből csak neki lenne haszna.#4   desert storm  | 2012 Január 19 18:03:14 like(0) dislike(0)

hm.. hát nincsenenk fizetett diák statiszták mint március 15-én volt.

#3   zoja70@freemail.hu  | 2012 Január 19 11:59:53 like(0) dislike(0)

Nos ez valóban igy van! Farkas Fórián elsősorban Orbán Viktort képviseli, másodsorban pedig saját magát és a saját butaságait! Maximálisan igaza volt Aladárnak a tegnap reggel adott riportjában, hogy Nagyon Nagyon Bajban lehet Orbán Viktor ha már arra is kényszerűlt hogy az ő ÉRZÉKENY LELKÉT kell meg védnije és szólt emelenie Farkas Flóriánnak az Európai Bizottság elnőkénél!!! Ez valóban nagy dolog emberek! A gond viszont ott van, hogy Farkas Fórián ur ezt a levelet ugy fogalmazta vagy fogalmazták meg neki, hogy ő a Magyarországi Cigányság meg választott képviselőjeként és a Magyarországi Cigányság nevében is kéri Barrosot hogy...........!!!!!! Nem tudom honnan merte venni magának ezt a bátorságot, hogy ilyet és igy nyílatkozzon, de a lényeget a tisztelt Farkas Flórián ki felejtette az irományából ami mind össze egy szó!! Ami nem más mint az amit ugy hivnak LEGITIMÁCIÓ! Nekem nem volt képviselőm soha és nem is lesz soha!!! 

 

#2   desert storm  | 2012 Január 17 18:11:16 like(0) dislike(0)

mért nem szólalt fel egész cikluson keresztül az országházba, ideje lenne eldönteni kit képvisel , orbán viktort vagy a cigányságott . És mért kell megvédeni neki viktort, csak ártott a cigányságnak minden hónapban hozzott olyan törvényt. 

#1   salamon  | 2012 Január 17 18:07:21 like(0) dislike(0)

Érdekes megfogalmazások! De kérdezem mire megy ki ez a szóvirágcsokor? Ki a demokrata? Demokratikusan megválasztott OB vagy FF? A választásokon nem a köztisztsviselők és közalkalmazottak akik számolták a voksokat döntötték el a szavazás kimenetelét? Európai romastratégia? Keretmegállapodás OV-al? Nem is tudta FF, hogy mit is ír alá,mert ideje se volt átolvasni? A társadalmi felzárkózás elidult volna? Pénz van rá? Van-e egyáltalan olyan szervezet amely a hazai cigányságot érdemben képviseli?

Mi közöm van az Európai Unióhoz? Mit adott az EU 2004. május 1-e óta? Azóta az ország lefelé csúszik? Mitől félünk ha az Eu-ból kilép az ország? Van EU-n kivülis piac! 

Nos illő volna már saját magunkkal foglalkozninem pedig másokkal.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt