2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Felvételit tart februárban a Snétberger Zenei Tehetség Központ
2012. 01. 10. 00:00

Az országban több helyszínen, február 10. és 16. között tartja a 2012-es tanév meghallgatásait a Snétberger Zenei Tehetség Központ - közölte az MTI-vel kedden Szeberin Réka kommunikációs vezető.

A Snétberger Zenei Tehetség Központ hátrányos helyzetű, roma zenei tehetségek világszínvonalú képzését és mentorálását végzi, hozzásegítve őket zenei karrierjük elindításához - idézte fel Szeberin Réka.
    

 

Hozzátette, a központ februári meghallgatásár várják mindazon zenélni szerető, gitáron, bőgőn, csellón, hegedűn, cimbalmon, zongorán, ütős vagy fúvós hangszeren játszó, dzsesszre, világzenére és klasszikus zenére is nyitott, 12 és 20 év közötti fiatal jelentkezését, aki szeretne a központban tanulni.
    

 

A képzés 2012 nyarán indul és ingyenes.
    

 

A Snétberger Zenei Tehetség Központ 2011. június 19-én nyitotta meg kapuit Felsőörsön 60 hátrányos helyzetű, főként roma gyerek és fiatal előtt, hogy a zenei tehetségeket világszínvonalú képzés és mentorálás révén hozzásegítse zenei karrierjük elindításához. Ez az egyedülálló kezdeményezés valós lehetőséget kínál a roma fiatalok esélyegyenlőségének, büszkeségének és méltóságának megteremtésére - áll a központ közleményében.
    

 

Az intézmény Snétberger Ferenc roma származású, Liszt-díjas gitárművész szakmai irányításával működik, az oktatók, mentorok pedig olyan nemzetközileg elismert zenész-tanárok, mint Oláh Kálmán, László Attila, Szakcsi Lakatos Béla, és kiváló nemzetközi vendégelőadók, mint Paolo Vinaccia, Tony Lakatos vagy Roby Lakatos - írta a zenei központ.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök