2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Cáfolja Semjént a KDNP roma tanácsadója
2012. 01. 03. 00:00

Minden cigányságot érintő kérdésben hozzám fordultak országos szinten, cigánysággal kapcsolatos problémákban tőlem kértek megoldási javaslatot - nyilatkozta lapunknak Kamarás István.

Kamarás a Barankovics Roma Műhely elnöke, Semjén Zsolt tanácsadója 2011 augusztusában ígéretes politikai karriert adott fel, amikor családjával együtt menedékjogot kért Kanadában. A roma politikus éles hangú nyilatkozatban kritizálta a kormány romapolitikáját. Kitelepülését azzal indokolta, hogy nem akart asszisztálni a cigányokat megnyomorító intézkedésekhez, amelyeket a kormány romapolitika címén művel.

 

2009-ben Kamarás a KDNP fővárosi, II. kerületi alapszervezetébe is belépett, részt vett a párt roma műhelyének szervezésében, annak elnöke lett. "Most sokak számára megvetett, gyűlölni való emberré váltam pedig nem is történt semmi rendkívüli dolog, csupán annyi, hogy merészeltem kimondani, hogy a király meztelen" - közölte Kamarás. Hozzátette: "Nem tartozik életem legnagyobb dicsőségei közé, de én voltam az, aki a cigányügyet vitte a KDNP-n belül. A Barankovics Roma Egyesület elnöke is voltam. Ez az a bizonyos roma tagozat - műhely - , amely a KDNP számára volt hivatott a cigánysággal kapcsolatos stratégiai kérdéseket megvitatni, eldönteni. Ugyan 2009-től még nem, de 2010-től már hivatalosan is Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes romaügyi főtanácsadója voltam. A 2010-es helyhatósági választási kampányban mindenhol, mint Semjén Zsolt romaügyi főtanácsadója jelentem meg, ezt akkor senki sem kérte ki magának, sőt nagyon is örültek neki".

Ignácz József / Népszava