2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Országjáró kampányba kezd az MCF Roma Összefogás Párt
2011. 12. 23. 00:00

Országjáró "helyzetértékelő és tagtoborzó" kampányba kezd az MCF Roma Összefogás Párt a két ünnep között, hogy a romák tapasztalatait begyűjtve készüljön a következő évek választásaira.

Ifj. Bogdán János közleményében azt írta: az országos elnökség a legszélesebb erkölcsi, szellemi és politikai összefogást szorgalmazza, együttműködne minden olyan demokratikus társadalmi szervezettel, közéleti szereplővel, önkormányzattal, civil és EU-s szervezettel, amely változtatni kíván a "kialakult súlyos társadalmi helyzeten”.
    

 

Az MCF szóvivőjének közlése szerint a roma és nem roma emberek, családok véleményét, javaslatait, észrevételeit beépítik majd a 2012. évi cselekvési programjukba, amely alapot biztosít a következő évek valamennyi választására. 
    

 

Az MCF Roma Összefogás Párt országos listát állítva elindult a 2006-os parlamenti és a 2009-es európai parlamenti választásokon is, de mérhető eredményt nem tudott elérni. A roma szervezet a 2006-os és a 2010-es önkormányzati választásokon polgármester-, illetve képviselőjelölteket is állított. A párt elnöke Kolompár Orbán, aki az év elején tartott országos kisebbségi választásokig nyolc éven át irányította az Országos Cigány Önkormányzatot.