2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Átadták a Kisebbségekért Díjat
2011. 12. 16. 00:00

Elismerésben részesült Balogh István Szilveszter újságíró, szerkesztő, Bogdán Piroska önkormányzati képviselő, Gergely Dezső, a Budapesti Cigány Misszió vezetője.

A miniszter a díjátadón elmondta: noha volt néhány olyan év, amely sok konfliktust hozott, adott esetben tragédiát is, "mi hiszünk abban, hogy Közép-Európa nemzetei és nemzetiségei a békés együttélésre vannak ítélve".
    

 

"Csak akkor van jövőnk, ha Közép-Európát ismét, mindig és állandóan a békés együttélés térségének tudjuk megtartani" - mondta, hozzátéve: "olyan térségnek, ahová tanulni jönnek más régiókból, megnézni, hogy a különböző nemzetiségek (...) hogyan tudják megalapozni azt a békét, amely az egész ország erejét is adja".
    

 

Navracsics Tibor hangsúlyozta, hogy csak akkor vagyunk erősek, ha tudjuk, hogy csak együtt tudunk erős és gyarapodó nemzetté válni.
    

 

 

Elismerésben részesült Balogh István Szilveszter újságíró, szerkesztő, Bogdán Piroska önkormányzati képviselő, Erdei Ferenc, a hazai német kulturális élet kimagasló alakja, Gergely Dezső, a Budapesti Cigány Misszió vezetője, szociális munkás és Issekutz Sarolta, az Erdélyi Örmény Gyökerek Kulturális Egyesület vezetője.
    

 

Dijat kapott továbbá a Jantra Bolgár Néptáncegyüttes, a Magyarországi Szerb Színház, Oroján István képzőművész, a Magyarországi Románok Kulturális Szövetsége elnökségének tagja, Pató Gabriella Salem író, szerkesztő, Petro László, a hazai szlovák pedagógia kimagasló alakja és Szabóné Kármán Judit cigányügyi szakember.