2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Felbőszült tömeg gyújtott fel egy Róma melletti cigánytábort
2011. 12. 12. 00:00

Egy 16 éves olasz lány azt állította: cigányok erőszakolták meg. Az eset hallatán felbőszült tömeg megtámadta a Róma külvárosában lévő cigánytábort.

Szombaton több száz helyi lakos lepte el Róma Valette nevű külvárosának utcáit, miután egy 16 éves lány – akinek nevét nem közölték – azt állította, két cigány férfi bevonszolta egy épület mögé és megerőszakolta. A lakók 50 fős csoportja odavonult a közeli cigánytáborhoz, és jelentések szerint először felszólították a nőket, és a gyerekeket, hogy hagyják el a területet, majd gyújtóbombákkal lakókocsikat, kunyhókat, autókat borítottak lángba. A jelentések személyi sérülésekről nem szólnak, de a tűzoltók nem tudták megakadályozni a tábor elpusztulását. 

A lány bátyja, aki kezdetben alátámasztotta a történetet, a rendőröknek elmondta: húga beismerte, hogy csak kitalálta az egészet. A rendőrök azonban csak akkor értek a helyszínre, hogy leállítsák a támadást, mikor a lángok már felcsaptak. A La Repubblica című olasz napilap arról számolt be, hogy a lány, aki megígérte családjának, hogy amíg férjhez nem megy, megőrzi szüzességét, azután találta ki a történetet, miután barátjával töltött egy éjszakát.

Paola Bragantini, az olasz balközép Demokratikus Párt képviselője úgy vélte: a tábort megtámadó tömeg a Juventus-drukkerek kemény magjából állt, akik mostanában arról váltak hírhedtté, hogy rasszista megjegyzéseket kiabáltak be Mario Balotelli színesbőrű olasz futballistának. „Azok, akik csak erőszakot ismernek, és mindig ürügyet keresnek a verekedésre, csak azon lakók türelmetlenségét használták ki, akik már évek óta fel akarták számolni a cigánytábort” – vélte a képviselő, és hozzátette: a tömeg futball-jelszavakat is skandált, miközben a tábor égett.