2024 March 28., Thursday/Hajnalka napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Elégedetlenek a romák
2011. 11. 19. 00:00

TOLNA MEGYE | Elégedetlenek a megyei cigány kisebbségi önkormányzatok az Országos Cigány Önkormányzat munkájával. Főleg amiatt, mert az országos képviselet nem informálja a vidéki roma vezetőket

A megye roma kisebbségi képviselői a péntek délutáni, Hőgyészen megtartott kihelyezett fórumon arról döntöttek, egy petíciót juttatnak el Farkas Flóriánnak, az OCÖ elnökének.

 

- Ebben felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben ezt az elzárkózó politikát folytatja, a vidéki roma önkormányzatok közül egyre több szűnik meg a jövőben, s ezzel az országos önkormányzat ereje is gyengülni fog - mondta el hírportálunknak Bihari László, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat alelnöke. Hozzátette, egyre több települési roma önkormányzat működésképtelenné válik. 

Egyre kilátástalanabb a kisebbség helyzete a megyében, mindezt alátámasztja az is, hogy egyre többen élnek csupán bérpótló juttatásból, vagy közmunkából. A cigány fiatalok közoktatásban való részvétele még mindig elkeserítő, a diplomások, érettségizettek, szakmát szerzők száma nem emelkedik, s ezen szerinte az országos roma vezetők egyelőre nem tudnak változtatni, hiába készült roma stratégia.