HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Elégedetlenek a romák

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 November 19    Forrás: teol.hu


Ez a cikk archív

TOLNA MEGYE | Elégedetlenek a megyei cigány kisebbségi önkormányzatok az Országos Cigány Önkormányzat munkájával. Főleg amiatt, mert az országos képviselet nem informálja a vidéki roma vezetőket

Hirdetmény

A megye roma kisebbségi képviselői a péntek délutáni, Hőgyészen megtartott kihelyezett fórumon arról döntöttek, egy petíciót juttatnak el Farkas Flóriánnak, az OCÖ elnökének.

 

- Ebben felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben ezt az elzárkózó politikát folytatja, a vidéki roma önkormányzatok közül egyre több szűnik meg a jövőben, s ezzel az országos önkormányzat ereje is gyengülni fog - mondta el hírportálunknak Bihari László, a megyei cigány kisebbségi önkormányzat alelnöke. Hozzátette, egyre több települési roma önkormányzat működésképtelenné válik. 

Egyre kilátástalanabb a kisebbség helyzete a megyében, mindezt alátámasztja az is, hogy egyre többen élnek csupán bérpótló juttatásból, vagy közmunkából. A cigány fiatalok közoktatásban való részvétele még mindig elkeserítő, a diplomások, érettségizettek, szakmát szerzők száma nem emelkedik, s ezen szerinte az országos roma vezetők egyelőre nem tudnak változtatni, hiába készült roma stratégia.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   salamon  | 2011 November 22 11:14:43 like(0) dislike(0)

Bihari Lacihoz!

Tudd jól Lacikám, aki nincs vele az ellenség számára. Azt is jól tudni, hogy az OCÖ különösebb érdekeket ne fog képviselni, nehogy megjeleníteni. A cigány kisebbésgi önormányzatok sorba szünek meg, illetve feloszlatják magukat, pont azért mert nem elégséges  a működésre szánt és kapott anyagi támogatás, még arra sem, hogy saját választóival találkozzanak a képviselők. Miközben az új nemzetiségi törvényjavaslatot készülnek benyújtani a Parlamenthez. De egyáltalán kell-e kisebbségi (cigány)  önkormányzat?

Lacikám: Független politikai pártot kell létrehozni Hogy mitől lenne független? A jelenlegi magyar politikai pártoktól. Azt gondolom, hogy minderre  figyelemmel létjogosultsága van és kell. nem szükséges, az hogy ki bal és jobb érzelmű egynek kell lenni, méghozzá a legalapvetőbb demokratikus elveket figyelembe venni.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt