HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Andor: a romák ügyében most az uniós tagállamoknak kell lépniük

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 November 17    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Az EU-tagállamoknak az év első felében közösen elfogadott döntés értelmében hamarosan be kell nyújtaniuk az unióhoz saját nemzeti romaintegrációs stratégiájukat, aminek az elkészítésébe be kell vonniuk a cigány közösségek képviselőit is - figyelmeztetett Andor László EU-biztos csütörtökön Brüsszelben, az Európai Roma Platform ülésén.

Hirdetmény

 Andor szerint a pénzügyi válság, a növekvő egyenlőtlenség és a társadalmi kirekesztés akár szociális robbanással is járhat. Az Európai Bizottság saját forrásaiból sok hasznos programot támogat, de a társadalmi befogadás elősegítése alapvetően a tagállamok felelőssége - állapította meg a magyar EU-biztos, aki a foglalkoztatás, a szociális ügyek, valamint a társadalmi befogadás kérdéseinek felelőse az EU legfőbb javaslattevő-végrehajtó intézményében. Mint hozzátette, a brüsszeli bizottság "különös gonddal vizsgálja majd meg, hogy ezek a nemzeti stratégiák jól szolgálják-e az Európa 2020 stratégia és az európai roma keretstratégia céljait". 
    

Andor László kitért arra is: az Európai Bizottság folyamatosan nyomon követi a stratégia megvalósítását a tagállamokban, és a civil szervezeteket arra biztatja, hogy ugyanezt tegyék az általuk belátható területeken. Mivel sok százezer cigány él több EU-tagjelölt államban, a romastratégia megvalósítását az EU-hoz csatlakozni kívánó országoktól is megkövetelik - tette hozzá.
    

A nemzeti romastratégiák ügye téma volt az Európai Parlament (EP) előző napi strasbourgi plenáris vitáján is. A magyar EP-képviselők közül a téma jelentéstevője, Járóka Lívia (Fidesz) felhívta a figyelmet annak fontosságára, hogy alkossák meg a hátrányos helyzetű kistérségek "európai válságtérképét". Göncz Kinga (MSZP) felszólalásában főként azt hangoztatta: a bizottságnak fel kell lépnie a hátrányos megkülönböztetés minden megnyilvánulása ellen.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 3 hozzászólás érkezett.

#3   Gazda  | 2011 November 19 10:40:43 like(0) dislike(0)

Szerintem jó az ötlet, ha már végre megvalósul. Viszont nekünk cigányoknak is meg kel változni. A szabad életet fel kel váltani a tulajdont bírtokló, dolgozó, földmüvelő, állattartó, törvény tisztelő életformára. Nem nagy dolog már sokan meg tették. Együt kel élni a töbségi társadalommal, mert a cigány még nem nyert háborút vagy csatát. Ne hagyjuk, hogy a magyarok ellen felhasználjanak minket. Tanulni kel. Dolgozni nem szégyen.

#2   snorbi  | 2011 November 18 10:55:27 like(0) dislike(0)

Igen, ez nagyon jól hangzik tényleg, de nincs szó roma stratégiáról, miért nem azt mondja ami az igazság!!!!!!!!!

Nemzeti Felzárkózási és Roma Stratégia létezik, mely a szegény emberek felzárkóztatását célozza, valamint megemlíti, érinti a romákat is. 

Igen tényleg a romákra is kitér a tervezete pl: a roma nőket ápolónőnek akarják képezni, meg meg akarják tanítani a cigányokat hogy kell háztartás vezetni, hogy kell a földet művelni, tehát megszépítik a cigánytelepekt.

 

Köszönjük ebből nem kérünk!!!!!!

 

 

#1   lényeglátó  | 2011 November 18 05:07:42 like(0) dislike(0)


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt