HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Molotov-koktélokat dobtak egy cigány család házára

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Október 30    Forrás: melano.hu


Ez a cikk archív

Molotov-koktélokat dobtak egy cigány közösség házára péntek éjszaka a dél-lengyelországi Krosnicában. A szlovák-lengyel határhoz közel fekvő településen mind a helyiek, mind a romák értetlenül állnak az eset előtt. Lengyelországban nő a cigányellenesség.

Hirdetmény

Az incidens péntek este, 10 órakor történt. A ház lakóinak elmondása szerint két, olajjal teli, lángoló üveg landolt éjszaka a cigány közösség udvarán. Egyik a fűre esett, ahol a tűz nem tudott tovább terjedni, a második azonban a tetőre repült, mely kigyulladt, emiatt sürgősen el kellett hagyni a házat. A rendőrség szerint a Molotov-koktélokat autókból dobhatták az épületre.

A cigányok azt nyilatkozták az eset kapcsán a Gazeta Krakowska című napilapnak, hogy gyakran inzultálják őket az arra elhaladó autósok, akik sokszor kövekkel, vagy üres dobozokkal dobálják meg a házukat. Ugyanakkor ez az első eset, hogy házi készítésű bombával támadtak a közösségre. 

„Eddig csak köveket, meg szemetet dobáltak ránk – jegyzi egy az egyik sértett – most úgy tűnik egészen addig mentek, hogy az életünk kioltását is megkísérelték.” A város többi lakója értetlenül áll az eset előtt: „jó emberek, jól kijövünk velük”- nyilatkozta név nélkül egy idősebb asszony a napilapnak. 

Ez év januárjában a nyugat-lengyelországi Poznanban érte inzultus a cigány kisebbséget. A romákat kitiltották a helyi bárokból, kocsmákból csak azért, arra hivatkozva, hogy hangosak, illetve balhésak. A cigányság ezt persze inkább úgy éli meg, hogy az „otromba rasszizmus” okozza mindezt, azonban azt kevesek gondolják át, hogy a szórakozóhelyeken mindenkitől elvárnak egy bizonyos fajtaviselkedést. A Molotov-koktélos eset kísértetiesen hasonlít a magyarországi esetre, összefüggést azonban nem érdemes keresni. Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Cigány autonómia

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Csak zaklatásért ítélték el a Betyársereg öt tagját

  • Orbán Viktornak végig kell mennie az úton – Forgács István a MandinernekCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt