HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A rendőrség őrizetbe vette Tornanádaska polgármesterét

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Október 25    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Uzsora-bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt a rendőrség őrizetbe vette Tornanádaska polgármesterét és feleségét, valamint a polgármester unokatestvérét; a bíróságnál kezdeményezik előzetes letartóztatásukat - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kedden az MTI-vel.

Hirdetmény

 Beri Tamás idén januárban, időközi polgármester-választáson nyerte el a tisztséget, független jelöltként indult a posztért.  

    

A nyomozás adatai szerint a polgármester boltjában helyiek jelentős felárral hitelre vásárolhattak, az áru értékét, vagy gyakran annak többszörösét a polgármester a hivatalon keresztül folyósított juttatásokból vonta le - mondta Gaskó Bertalan, a főkapitányság szóvivője.
    

A 38 éves polgármestert, 32 éves feleségét, valamint a polgármester 28 éves unokaöccsét gyanúsítottként hallgatta ki az Edelényi Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya. Az őrizetbe vett faluvezető és felesége úgynevezett szociális boltot üzemeltetett a településen, ahol a község lakói a polgármester által meghatározott napi limit alapján élelmiszereket vásárolhattak hitelbe. A következő hónapban az adósoknak a felhalmozott, átlagosan 100 százalékos kamattal terhelt tartozásokat, a családjuk részére folyósított segélyekből kellett megadni.
    

A nyomozás adatai szerint a polgármester a testvérét és unokatestvérét a közmunkaprogram keretében gyakorlatilag arra alkalmazta az önkormányzatnál, hogy a segélyek kifizetésekor "rendet" tartsanak, "biztosítsák a nyugodt körülményeket a bolti tartozások beszedésére".
    

A gyanú szerint a polgármester júniusban, tartozásuk rendezése érdekében, behívatott két helyi lakost, majd a jogosnak vélt tartozás kiegyenlítése érdekében az unokatestvérével tettleg bántalmaztatta őket.
    

Az Edelényi Rendőrkapitányság hétfőn a gyanúsítottaknál, illetve a tornanádaskai boltban házkutatást tartott, majd a kihallgatásukat követően őrizetbe vette a gyanúsítottakat, akiket - személyenként eltérően - többek között uzsora-bűncselekménnyel, közokirat-hamisítással, csalással, valamint önbíráskodással gyanúsít a rendőrség.
    

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Tornanádaskán ez év január elején, időközi polgármester-választáson nyerte el a tisztséget Beri Tamás, aki független jelöltként indult a posztért. A 320 tornanádaskai választópolgár három függetlenre voksolhatott; az új polgármester a leadott 253 szavazatból 163-at szerzett meg.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt