HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Berényi László: minden roma töltse ki a kérdőívet

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Október 13    Forrás: sonline.hu


Ez a cikk archív

Munkahelyteremtés és oktatás: a cigányság életkörülményeinek javításában, társadalmi beilleszkedésében ez döntő szerepet játszik.

Hirdetmény

A kormány és az országos roma önkormányzat kötött keretmegállapodás szerint 2015-ig 100 ezer romát kezdenek foglalkoztatni – vázolta a főbb vállalásokat csütörtökön kaposvári sajtótájékoztatóján Berényi László, a megyei területi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke. Hozzátette: a tervek szerint 20 ezer roma piacképes szakmát szerez, tízezer érettségizik, s ötezren felsőfokú oktatásban vesznek részt, míg 80 ezren alapfokú készségfejlesztési programokban kapcsolódnak be.

Kiemelten fontos a tanulás, hangoztatta az elnök, s példaként egy nemrég lezárult támogatott programot említett. Három hátrányos helyzetű somogyi kistérségben roma foglalkoztatási koordinációs hálózatot hoztak létre, s egyúttal szakmai képzést is elindítottak. Ennek során 95 jelentkezőből 92-en szereztek C-kategóriás jogosítványt. Céljuk, hogy az eredményes program a jövőben folytatódjon.

 

A népszámlálás kapcsán az elnök rámutatott: 2001-ben – szerinte – fura számok születtek, hiszen országosan alig 198 ezren vallották magukat romának, holott becslések szerint is legalább 4-5-ször ennyien élhetnek Magyarországon.Berényi László arra hívta fel a figyelmét, hogy minden roma töltse ki a kérdőívet.

Együttműködés a partnerség jegyében

A Kaposvári Rendőrkapitányság valamint a megyeszékhely környéki és a Kadarkúti Rendőrőrs illetékességi területén található települések cigány kisebbségi önkormányzatai együttműködési szerződést kötöttek csütörtökön.
Witzmann Mihály, a megyei közgyűlés alelnöke kiemelte: az összefogásról, a partnerségről szól a program, Ferincz József megyei rendőrfőkapitány-helyettes mérföldkőnek nevezte a kezdeményezést. Az együttműködés többek közt kiterjed a bűnmegelőzési és áldozatvédelmi munkára, oktatásokat tartanak és segítik azokat a cigány származású fiatalokat, akik rendőrként akarnak dolgozni.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt