HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Újabb romatelepet számolt fel a francia rendőrség Marseille-ben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Szeptember 27    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Újabb illegális cigánytelepet számolt fel kedden a francia rendőrség Marseille-ben: a táborban mintegy kétszáz romániai roma élt.

Hirdetmény

A dél-franciaországi város északi negyedeiben 150 rendőrt és csendőrt mozgósítottak reggel 6 órakor a táborhely kiürítésre, ami felháborodást váltott ki a romákat támogató segélyszervezetek részéről. Közlésük szerint a mintegy kétszáz roma - köztük nők, gyerekek és idősek - lakókocsikban és összetákolt viskóban élt egy vasúti sínek közötti közterületen. A kiürítés után megkezdődött a barakktábor felszámolása.

 

"Két romatábor maradt Marseille-ben, ez volt a régebbi, amelyben sok beiskolázott gyerek élt. A csoport megint szét fog esni, s a gyerekek már ma sem tudnak iskolába menni" - mondta Bernard Eynaud, az Emberi Jogok Ligájának helyi elnöke, aki jelen volt a kiürítésnél.

 

A jogvédő azt is elmondta, hogy a marseille-i önkormányzat augusztusban ígéretet tett: kerekasztalt szervez a kérdésről, de azóta az egyetlen válasz csak rendőrségi jellegű volt. "Azt kérték tőlük, hogy mindegy hova mennek, csak hagyják el a területet" - tette hozzá. Tudomása szerint azokat a romákat, akik hajlandók hazamenni Romániába, egy sürgősségi ellátóhelyre kísérték, amely az utóbbi időben valóságos "fogdává" alakult át.

 

A múlt héten negyven romát küldtek el egy magántulajdonban lévő területről Marseille X. kerületében. Az év eleje óta mintegy tíz hasonló, illegális cigánytábort számoltak fel a városban. A prefektúra nem akarta kommentálni a reggeli rendőrségi fellépést.

 

Egy évvel ezelőtt diplomáciai bonyodalmakat keltett Párizs és Bukarest között a Franciaországban rendezetlen körülmények között élő romániai cigányok tömeges hazaküldése, amelyet a nemzetközi közvélemény bírálatai ellenére Nicolas Sarkozy elnök felgyorsított.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulóján

  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestertCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt