HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Újabb romatelepet számolt fel a francia rendőrség Marseille-ben

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Szeptember 27    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Újabb illegális cigánytelepet számolt fel kedden a francia rendőrség Marseille-ben: a táborban mintegy kétszáz romániai roma élt.

Hirdetmény

A dél-franciaországi város északi negyedeiben 150 rendőrt és csendőrt mozgósítottak reggel 6 órakor a táborhely kiürítésre, ami felháborodást váltott ki a romákat támogató segélyszervezetek részéről. Közlésük szerint a mintegy kétszáz roma - köztük nők, gyerekek és idősek - lakókocsikban és összetákolt viskóban élt egy vasúti sínek közötti közterületen. A kiürítés után megkezdődött a barakktábor felszámolása.

 

"Két romatábor maradt Marseille-ben, ez volt a régebbi, amelyben sok beiskolázott gyerek élt. A csoport megint szét fog esni, s a gyerekek már ma sem tudnak iskolába menni" - mondta Bernard Eynaud, az Emberi Jogok Ligájának helyi elnöke, aki jelen volt a kiürítésnél.

 

A jogvédő azt is elmondta, hogy a marseille-i önkormányzat augusztusban ígéretet tett: kerekasztalt szervez a kérdésről, de azóta az egyetlen válasz csak rendőrségi jellegű volt. "Azt kérték tőlük, hogy mindegy hova mennek, csak hagyják el a területet" - tette hozzá. Tudomása szerint azokat a romákat, akik hajlandók hazamenni Romániába, egy sürgősségi ellátóhelyre kísérték, amely az utóbbi időben valóságos "fogdává" alakult át.

 

A múlt héten negyven romát küldtek el egy magántulajdonban lévő területről Marseille X. kerületében. Az év eleje óta mintegy tíz hasonló, illegális cigánytábort számoltak fel a városban. A prefektúra nem akarta kommentálni a reggeli rendőrségi fellépést.

 

Egy évvel ezelőtt diplomáciai bonyodalmakat keltett Párizs és Bukarest között a Franciaországban rendezetlen körülmények között élő romániai cigányok tömeges hazaküldése, amelyet a nemzetközi közvélemény bírálatai ellenére Nicolas Sarkozy elnök felgyorsított.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lehet az ORÖ új elnöke

  • A Lungo Drom-ellenes koalíció zárhatja le a Farkas Flórián-féle korszakot az ORÖ-ben

  • Felfüggesztett börtönre ítélték az Országos Roma Önkormányzat elnökét

  • Fellebbezett az ítélet ellen az Országos Roma Önkormányzat elnöke

  • Nyílt levélben kérik Farkas Flóriánt ne zaklassa az ORÖ-s képviselőketCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt