HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: totális háború megindítására van szükség az uzsorások ellen

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  uzsora, Farkas Flórián
2011 Szeptember 27    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Az Országos Roma Önkormányzat (ORÖ) elnöke szerint "totális háború megindítására van szükség" az uzsorások ellen, ezért személyes találkozót kezdeményezett a belügyminiszterrel a feladatok összehangolására.

Hirdetmény

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az ORÖ elnöke az MTI-nek küldött keddi közleményében úgy fogalmazott: a múlt héten a közmunkákért is felelős Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult levélben, mert a roma érdekképviselet elnökségi tagjai arról értesültek, hogy az uzsorások már a közmunkaprogramokra is rátelepedtek, így gyakran nem a közmunkásnak javul az anyagi helyzete, hanem az uzsorásnak nő az anyagi forrása.

 

Ez a bűncselekményfajta súlyos károkat okoz a felzárkóztatási programokban, miközben az amúgy is mindennapi gondokkal küszködőket további nincstelenségbe taszítja, végső esetben bűnözésre kényszeríti - fűzte hozzá.

 

A roma vezető - üdvözölve a miniszterelnök és a rendvédelmi szervek uzsora-bűncselekmények elleni elszánt fellépését - tudatta: jelezte a belügyminiszternek, hogy a közmunkaprogramok nagyobb mértékű beindítása előtt meg kell fékezni e folyamatot, és az ORÖ megyei és helyi képviselői hálóján keresztül ugyancsak háborút indít az uzsorások ellen, egyben személyes találkozót kezdeményezett a tárcavezetővel a feladatok összehangolására.

 

"Meggyőződésünk, hogy a mélyszegénységben élőknek ki kell szabadulniuk az uzsora fogságából ahhoz, hogy elindulhassanak a társadalmi felzárkóztatás és integráció útján. Ehhez viszont totális háború megindítására van szükség az uzsorások ellen, amely háború az ORÖ csapataival lehet csak sikeres" - írta közleményében Farkas FlóriánHirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 1 hozzászólás érkezett.

#1   salamon  | 2011 Szeptember 28 08:13:48 like(0) dislike(0)

A cikk mondanivalójával tökéletesen egyet lehet érteni. De, az ORO-nak  a saját háza táján kellene söpörnie és azután továbblépni. 


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Elutasította a Kúria a Firosz alakulóülésre vonatkozó beadványát

  • Farkas Flórián nem vette át ORÖ-s mandátumát

  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning RimaszombatbanCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt