2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Farkas Flórián: totális háború megindítására van szükség az uzsorások ellen
2011. 09. 27. 00:00

Az Országos Roma Önkormányzat elnöke szerint "totális háború megindítására van szükség" az uzsorások ellen, ezért személyes találkozót kezdeményezett a belügyminiszterrel a feladatok összehangolására.

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az ORÖ elnöke az MTI-nek küldött keddi közleményében úgy fogalmazott: a múlt héten a közmunkákért is felelős Pintér Sándor belügyminiszterhez fordult levélben, mert a roma érdekképviselet elnökségi tagjai arról értesültek, hogy az uzsorások már a közmunkaprogramokra is rátelepedtek, így gyakran nem a közmunkásnak javul az anyagi helyzete, hanem az uzsorásnak nő az anyagi forrása.

 

Ez a bűncselekményfajta súlyos károkat okoz a felzárkóztatási programokban, miközben az amúgy is mindennapi gondokkal küszködőket további nincstelenségbe taszítja, végső esetben bűnözésre kényszeríti - fűzte hozzá.

 

A roma vezető - üdvözölve a miniszterelnök és a rendvédelmi szervek uzsora-bűncselekmények elleni elszánt fellépését - tudatta: jelezte a belügyminiszternek, hogy a közmunkaprogramok nagyobb mértékű beindítása előtt meg kell fékezni e folyamatot, és az ORÖ megyei és helyi képviselői hálóján keresztül ugyancsak háborút indít az uzsorások ellen, egyben személyes találkozót kezdeményezett a tárcavezetővel a feladatok összehangolására.

 

"Meggyőződésünk, hogy a mélyszegénységben élőknek ki kell szabadulniuk az uzsora fogságából ahhoz, hogy elindulhassanak a társadalmi felzárkóztatás és integráció útján. Ehhez viszont totális háború megindítására van szükség az uzsorások ellen, amely háború az ORÖ csapataival lehet csak sikeres" - írta közleményében Farkas Flórián