HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Uzsorázás gyanúja merült fel a Heves megyei településen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Augusztus 21    Forrás: hirtv.hu


Ez a cikk archív

A füzesabonyi rendőrség vizsgálja, hogy valóban uzsorázásra fordították-e a cigány kisebbségi önkormányzat pénzét a Heves megyei Kompolton. A községben aláírásokat gyűjtenek az önkormányzat feloszlatásáért. Az elnök tagad és a riválisaira mutogat.

Hirdetmény

A Heves Megyei Cigány Önkormányzat vezetőit azzal keresték meg a kétezer lakosú Kompoltról, hogy a faluban uzsorások sarcolják a szegényebb romákat. Kétszeres-háromszoros áron adják el nekik azt az élelmiszert, amelyet állítólag a helyi kisebbségi önkormányzat pénzéből vásároltak. A tiltakozók aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Szőcsi Lajos, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese elmondta: közel nyolcvan aláírás gyűlt össze azzal a céllal, hogy a tiltakozók nem kívánják a kisebbségi önkormányzat működését Kompolton az uzsorázás miatt. Az aláírásokat az önkormányzat átadta a Heves megyei rendőrfőkapitánynak. „A kapitány úr intézkedett, és jelen pillanatban a füzesabonyi kapitányság jár el ebben a bűncselekményben.” – fűzte hozzá.

A kompolti kisebbségi önkormányzat vezetője tagad. Szavai igazolására megmutatta a hírTV stábjának a fagyasztóládát, amelyben szerinte annyi hús és zöldség van, amennyi a családnak elég. Az elnök szerint az aláírásgyűjtés mögött a riválisai állnak, akik megtévesztették a falu lakosságát.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a füzesabonyi kapitányságon valóban eljárás indult az ügyben. A megyei cigány önkormányzat konfliktuskezelő bizottságot hozott létre, a testület 62 településen indít felvilágosító, megelőző kampányt az uzsorázás visszaszorításáért.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Február   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829 
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • „Így nem lehet öntudatos cigány polgárrá válni”

  • A Diverse Youth Network konferenciát tartott az Antirasszista világnapon Pécsett

  • „Elégettem az összes könyvemet, a Biblia kivételével” – Látogatóban Horváth Gyula költőnél

  • Az ORÖ is lemondásra szólítja fel Pócs Jánost

  • Elölről kéne kezdeni ezt az egész ügyetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt