2024 April 26., Friday/Ervin napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Uzsorázás gyanúja merült fel a Heves megyei településen
2011. 08. 21. 00:00

A füzesabonyi rendőrség vizsgálja, hogy valóban uzsorázásra fordították-e a cigány kisebbségi önkormányzat pénzét a Heves megyei Kompolton.

A Heves Megyei Cigány Önkormányzat vezetőit azzal keresték meg a kétezer lakosú Kompoltról, hogy a faluban uzsorások sarcolják a szegényebb romákat. Kétszeres-háromszoros áron adják el nekik azt az élelmiszert, amelyet állítólag a helyi kisebbségi önkormányzat pénzéből vásároltak. A tiltakozók aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Szőcsi Lajos, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese elmondta: közel nyolcvan aláírás gyűlt össze azzal a céllal, hogy a tiltakozók nem kívánják a kisebbségi önkormányzat működését Kompolton az uzsorázás miatt. Az aláírásokat az önkormányzat átadta a Heves megyei rendőrfőkapitánynak. „A kapitány úr intézkedett, és jelen pillanatban a füzesabonyi kapitányság jár el ebben a bűncselekményben.” – fűzte hozzá.

A kompolti kisebbségi önkormányzat vezetője tagad. Szavai igazolására megmutatta a hírTV stábjának a fagyasztóládát, amelyben szerinte annyi hús és zöldség van, amennyi a családnak elég. Az elnök szerint az aláírásgyűjtés mögött a riválisai állnak, akik megtévesztették a falu lakosságát.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a füzesabonyi kapitányságon valóban eljárás indult az ügyben. A megyei cigány önkormányzat konfliktuskezelő bizottságot hozott létre, a testület 62 településen indít felvilágosító, megelőző kampányt az uzsorázás visszaszorításáért.