HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Uzsorázás gyanúja merült fel a Heves megyei településen

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Augusztus 21    Forrás: hirtv.hu


Ez a cikk archív

A füzesabonyi rendőrség vizsgálja, hogy valóban uzsorázásra fordították-e a cigány kisebbségi önkormányzat pénzét a Heves megyei Kompolton. A községben aláírásokat gyűjtenek az önkormányzat feloszlatásáért. Az elnök tagad és a riválisaira mutogat.

Hirdetmény

A Heves Megyei Cigány Önkormányzat vezetőit azzal keresték meg a kétezer lakosú Kompoltról, hogy a faluban uzsorások sarcolják a szegényebb romákat. Kétszeres-háromszoros áron adják el nekik azt az élelmiszert, amelyet állítólag a helyi kisebbségi önkormányzat pénzéből vásároltak. A tiltakozók aláírásgyűjtésbe kezdtek.

Szőcsi Lajos, a Heves Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnökhelyettese elmondta: közel nyolcvan aláírás gyűlt össze azzal a céllal, hogy a tiltakozók nem kívánják a kisebbségi önkormányzat működését Kompolton az uzsorázás miatt. Az aláírásokat az önkormányzat átadta a Heves megyei rendőrfőkapitánynak. „A kapitány úr intézkedett, és jelen pillanatban a füzesabonyi kapitányság jár el ebben a bűncselekményben.” – fűzte hozzá.

A kompolti kisebbségi önkormányzat vezetője tagad. Szavai igazolására megmutatta a hírTV stábjának a fagyasztóládát, amelyben szerinte annyi hús és zöldség van, amennyi a családnak elég. Az elnök szerint az aláírásgyűjtés mögött a riválisai állnak, akik megtévesztették a falu lakosságát.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője megerősítette, hogy a füzesabonyi kapitányságon valóban eljárás indult az ügyben. A megyei cigány önkormányzat konfliktuskezelő bizottságot hozott létre, a testület 62 településen indít felvilágosító, megelőző kampányt az uzsorázás visszaszorításáért.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt