HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

A békés együttélés jegyében fociztak

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Augusztus 04    Forrás: C-Press


Ez a cikk archív

A megyében egyedülálló kezdeményezésként a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében szombaton labdarúgótornával egybekötött családi napot tartottak Tiszaszigeten.

Hirdetmény

A torna előzményeként egy július 19-i, barátságos találkozó szolgált, melyen a megyei cigány kisebbségi önkormányzat és a megyei önkormányzat válogatottja mérte össze tudását. A tiszaszigeti tornára a 3-3-as döntetlennel zárult találkozó visszavágójaként került sor.

 

A Csongrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat szervezésében rendezett szombati eseményre meghívást kapott az összes kisebbségi és települési önkormányzat. Összesen 12 alakulat mérhette össze erejét, tizenharmadikként pedig a Tiszaszigeten zajló, szombaton épp zárórendezvényét tartó ÁGOTA-tábor is képviseltette magát egy 5+1 fős csapattal egy tanár-diák focimeccs keretében. Az abszolút barátságos légkörben lezajlott torna sokkal inkább a játék öröméről, a kikapcsolódásról szólt, mint a versengésről. „A kezdeményezés célja az volt, hogy közeledjünk egymáshoz, ismerjük meg egymást. Fővédnöknek Magyar Annát, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnökét kértük fel, aki elfogadta azt. A mérkőzések között és azokon kívül is remek beszélgetések zajlottak, nem volt olyan, hogy cigány vagy magyar, mindenki mindenkit emberszámba vett. Fociztunk, utána ebéd várta a résztvevőket” – mondta el a SZEGEDma.hu-nak Kolompár László, a Csongrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat elnöke.

 

Mint hozzátette, szeretnék, ha ez a rendezvény hagyományteremtő célzatú lenne, nemcsak a sport szintjén, hanem ennél szélesebb spektrumon is. „Szeretnénk további rendezvényeket is szervezni. Legújabb ötletünk egy gasztronómiai nap, ami tulajdonképpen kultúrák és hagyományok találkozásáról szólna a cigányság mint kisebbség és a magyarság között. Ezt is a megyei cigány kisebbségi önkormányzat szervezné. Terveink között szerepel egy regionális mérkőzéssorozat, egy bajnokság elindítása is, ahogy azt majd az anyagiak engedik. Egy ilyen tornára szeretnénk meghívni a Jobbikot is, hogy egy csapattal álljanak ki, és beszélgessünk, focizzunk egy jót. Ezzel is javítani kívánjuk az általános szemléletet, hiszen a cigányságnak is vannak értékei, és minden embercsoportban vannak jók, becsületesek és rosszak is” – közölte Kolompár László, aki a főszervezőként megköszönte a támogatást Bodó Imre tiszaszigeti polgármesternek és Ferenczi Ferenc alpolgármesternek, hiszen a település önkormányzata biztosította a helyszínt, a helyi labdarúgópályát, a bírókat és a főzést is. Köszönetet mondott továbbá Kothencz Jánosnak, az ÁGOTA Alapítvány létrehozójának, és az ÁGOTA-tábor főszervezőjének, hogy jelenlétükkel tovább emelték az esemény fényét.

 

A mintegy 200 fő néző előtt lezajlott tornát egyébként a hazai Tiszasziget együttese nyerte, második a Csongrád Megyei Cigány Önkormányzat csapata, míg harmadik Újszentiván lett. A legsportszerűbb csapatnak járó különdíjat a megyei önkormányzat együttese kapta.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Agócs János lett az ORÖ új elnöke

  • Adventi fogadás az államfőnél

  • Roma ifjúsági tréning Rimaszombatban

  • A miskolci romák polgármestere is akar lenni a frissen megválasztott Veres Pál

  • Dancs Mihály felmondta az ORÖ-s szövetségétCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt