2024 March 29., Friday/Gedeon, Johanna napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Romák házára lőttek Putnokon?
2011. 07. 21. 00:00

Szerda este lövések hatoltak át két romák lakta ház közös udvarának a kapuján a Borsod megyei Putnokon; a támadásnak nincs sebesültje - ismerteti az index.hu.

Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI kérdésére megerősítette a putnoki esetet, amelyről - mint mondta - nem sokkal fél nyolc előtt érkezett bejelentés.

 

Közölte: a rendőrség munkatársai kimentek a helyszínre, ahol a pozdorjából lévő kapun a bejelentő két lyukat mutatott. Ez még világosban történt - tette hozzá a szóvivő.

 

Úgy fogalmazott, egyelőre a bejelentő sem tudta biztosan, hogy fegyvert, vagy petárdát hallott eldördülni. Az adatok szerint a két szomszédja nem hallott semmit, tőle száz méterre találtak egy másik tanút, aki észlelt valamit - részletezte a szóvivő.

 

Kitért arra, hogy mivel korábban esett az eső, a pozdorjából készült kapu megduzzadt. A rajta lévő lyukakról így nem lehet megállapítani, hogy golyótól, vagy más egyébtől származik, és azt sem lehet tudni, hogy "frissek-e, azaz, hogy most, vagy korábban keletkeztek."

 

Szakértő vizsgálja majd meg - hangsúlyozta Egyedné Novodonszki Éva.

 

Az MTI helyszínről származó információi szerint két rendőr kereste a helyszínen a lövedéket. A ház Putnok főterén található, a katolikus templom mellett, a 26-os számú főúttól 50 méterre. A templom miatt ki van világítva a környék.

 

Az Index.hu cikke szerint Csizi László és öt közül négy gyereke éppen otthon volt, amikor lövést hallottak odakintről. "Hangos durranásra lettünk figyelmesek, meg hogy megmozdult a kapu. Kiszaladtunk az udvarra, pár másodperccel később jött a következő durranás, és hallottuk, ahogy a golyó elsüvít mellettünk."

 

Csiziék udvarán két ház áll, az egyikben ő és a felesége lakik a gyerekekkel, a másikban a húga, a férje és négy gyerek. A húgáék épp a szomszédos parkban sétáltak, ott is hallották a durranásokat, de azt hitték, hogy petárdák.

 

A hírportál ismerteti, hogy a golyók két lyukat ütöttek a ház pozdorjából készült kapujába, 50-70 cm-es magasságban. Csizi szerint a kiérkező putnoki rendőrjárőrrel a lyukak szálasodása alapján megállapították, hogy a lövések hátulról, a patakon túli házak irányából érkezhettek, ahonnan rálátni Csiziék udvarára.

 

A romák szerint a járőr helyszínelőt kért, de az ózdi kapitányságról azt válaszolták, hogy akkor mennek ki, ha megtalálták a hüvelyt, ami viszont Csizi szerint egy több száz négyzetméteres területen bárhol lehet - írja az Index.hu.