2024 April 16., Tuesday/Csongor napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A munkatársak mennek, a műsor marad
2011. 07. 11. 00:00

Megmarad a közszolgálati televízió Roma Magazinja. Az MTVA azt ígérte, hogy továbbra is hozzáértő szakemberek készítik a műsort.

Roma Magazint a jövőben is ugyanúgy sugározzuk, mint eddig – közölte a Roma Sajtóközponttal (RSK) az MTVA Kommunikációs Igazgatósága. Ahogy azt az RSK hírül adta, pár napja felmondtak Joka Daróczi János felelős szerkesztőnek, és Kovács János szerkesztő-műsorvezetőnek. A csoportos létszámleépítés a kisebbségi és etnikai műsorok készítőire is ugyanolyan feltételekkel vonatkozik, mint a többi munkavállalóra — mondta Király-Szombathy Zita kommunikációs munkatárs. Kiemelte, hogy továbbra is hozzáértő emberek készítik az egyetlen közszolgálati cigány műsort.

 

A kirúgott roma újságírók két Kamera Hungária díjjal, egy Civis Európa díjjal, és egy Nívó díjjal büszkélkedhetnek, de ez sem volt elegendő ahhoz, hogy megtarthassák az állásukat, és az sem volt szempont, hogy korábban az MTV szerződést kötött a Joka Daróczi János vezette Roma Produkciós Irodával. A megállapodás lényege az volt, hogy minél több roma újságíró kerüljön be a közmédiába. Az elmúlt években 15 roma gyakornok szerzett szakmai tapasztalatot és helyezkedett el a Roma Magazin stábjának segítségével, például a köztévé legnézettebb műsoraiban, a Kék fényben, a Szempontban és az Estében.

 

Joka Daróczi János 1992 óta, míg Kovács János 1998 óta volt az MTV munkatársa. Műsorukban folyamatosan beszámoltak a romák elleni támadásokról, a szélsőjobb térnyeréséről, de számos olyan művészportrét is készítettek, ami csak náluk volt látható.