HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Járóka Lívia: a romáknak is tenniük kell az integrációért

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  roma, integráció
2011 Június 20    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Felerészben maguké a romáké a felelősség az integráció sikeréért - vélekedett Járóka Lívia európai parlamenti képviselő egy pénteki osztrák napilapban megjelent interjúban.

Hirdetmény

A szegénység nem hagyomány, hanem állapot, amelyből mindenki ki akar kerülni - szögezte le a néppárti uniós képviselőcsoporthoz tartozó, fideszes politikus, az Európai Parlament egyetlen roma tagja. "Másrészről az integráció nehéz, hosszú folyamat, amelynek két oldala van" - tette hozzá a Der Standardnak nyilatkozva.

 

A képviselő úgy vélekedett, a sikerért a felelősség tíz százalékban terheli az Európai Uniót, húsz-húsz százalékban a kormányokat és a helyi hatóságokat, és felerészben magukat a romákat. "Ezért kell legyőznünk a reménytelenségből eredő apátiát" - jelentette ki.

 

Járóka a készülő európai romastratégiáról többek között elmondta, hogy az egy újfajta ellenőrzési mechanizmust tartalmaz. Az Európai Bizottság és az Európai Alapjogi Ügynökség közvetlenül beterjesztésük után értékeli a nemzeti romastratégiákat, egységes és összehasonlítható mutatók alapján, s a későbbiekben évente jelentést tesznek a végrehajtásról a többi uniós intézménynek. Ezzel a módszerrel elérhető, hogy a nemzeti akciótervek összehangoltak legyenek és hogy a kormányok cselekvésre kényszerüljenek - mondta a képviselő. Járóka Lívia szerint egy sokoldalú és hosszútávú stratégia jöhet létre.

 

Az európai szintű romastratégia a magyar uniós elnökségi félév egyik fő célkitűzése. Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára szerdán Párizsban az MTI-nek nyilatkozva úgy vélekedett, kilencvenkilenc százalékban biztos, hogy a tagállamok állam- és kormányfői a félévet lezáró június 24-i értekezletükön elfogadják a keretstratégiát.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 6 hozzászólás érkezett.

#6   leleplezés  | 2011 Június 21 09:25:31 like(0) dislike(0)

MOST PL: AZT AKARJA PINTÉR BÁTYÁNK, HOGY A 30-AS ÉVEKET VISSZAIDÉZŐ MUNKATÁBOROKAT JELENITSE MEG, MERT ÍGY ÁLMODTA MEG A CIGÁNYOK MUNKÁHOZ VALÓ JOGÁT.

MIRŐL IS VAN SZÓ: A RENDVÉDELMISEKTŐL ELVESZIK A SZERZETT JOGOT ÉS VISSZA TERELIK ŐKET A MUNKA VILÁGÁBA, DE ÚGY HOGY A CIGÁNYOK A TRÓGER MUNKÁT ( ÁROK ÁSÁS, VASÚT ÉPÍTÉS, CSICSKA MUNKA, STB) ELVÉGEZTETIK KÖZMUNKÁBA, MÍG A VISSZAVEZÉNYELT RENDVÉDELMISEK FEGYŐRKÉNT VIGYÁZNAK RÁNK, HOGY EL LEGYEN VÉGEZVE MINDEN NAP A BETERVEZETT MENYISÉGŰ MUNKA. PERSZE ŐK TELJES FIZETÉSÉRT!!!

TEHÁT ÍGY A KOMMUNIKÁCIÓJUKBA BENNE VAN, HOGY MUNKÁT BIZTOSÍTANAK A CIGÁNYOKNAK, DE ÍGY ILYEN ÁRON ÉS MÉG AMI FONTOS, HOGY MINDEN MUNKAFÁZIS VEZÉNYELVE LESZ A FELÜGYELŐK ÁLLTAL. ÚGY MINT A 30-AS ÉVEKBEN. KELL EZ NEKÜNK??!!! VAGY VÉGRE ÖSSZEFOGUNK ÉS NEKIK MEGYÜNK!!

#5   leleplezés  | 2011 Június 21 09:18:52 like(0) dislike(0)

ÉN LÍVIÁT SZEMÉLYESEN ISMEREM, DE EL KELL ISMERNI, HOGY TUDÁS SZINTEN OTT VAN. DE AMIT MOST CSINÁL AZ MÁR NEKEM KOPASZNAK IS HAJMERESZTŐ!! SAJNOS A HATALOM ÉS A POZÍCIÓ MINDENKINEK SZÁMÍT, HISZ AZ ADJA MEG AZ EGZISZTENCIÁLIS ÉLETET. EZÉRT NEM IS VÁROM IGAZÁN EL TŐLE AZT, HOGY TEGYEN ÉRDEMBEN, NA NEM AZÉRT MERT NEM TUDNA TENNI, HANEM AZÉRT, MERT NEM TEHET SEMMIT, CSAK LÁTSZAT DOLGOKAT. TEHÁT AZ AKI AZT ÍRTA, HOGY HALÁLRA VAN ÍTÉLVE A ROMA SRTATÉGIA AZ NEM TÉVEDETT. A KÖCSÖG ORBÁN VIKTOR ÉS A CSUHÁSOK SZÉGYENE BALOG PATKÁNY TESZ RÓLA, HOGY ÉRDEMI VÁLTOZÁS NE LEGYEN!!4SAJNOS EZ A TÉNY ÉS EZ JÓ IRÁNYBA NEM IS FOG VÁLTOZNI.

#4   maros50  | 2011 Június 21 08:04:30 like(0) dislike(0)

Az a baj bennünk romákban,hogy a hibákat nem ismerjük el,a kritikát nem fogadjuk el.Mindenre van kifogásunk.Mi romák nagyon megtudunk sértödni.Mondok egy példát

a cigány asszonyal a boltban találkoztam és sört vett,megkérdeztem tőle,hogy nem tejet kellene venni a gyermekének.Kiíkérte magának és megsértödött.Mi közöm van hozzá.Másnak jelentkezett nálam,hogy segítsek a problémáján.

#3   maros50  | 2011 Június 21 07:55:31 like(0) dislike(0)

Na nehogy már valaki aszt modja,hogy a romák nem felelősek saját sorsuk alakításáért?Hát ki a felelős ha roma szülő gyermeke nem jár iskolába?Régen sem volt roma stratégia mégis aki akart boldogult,tanulhatott.A személyes példám lehet erre bízonyíték,hogy heten voltunk testvérek,szüleim írástudatlanok voltak,dolgoztak,hogy tanulhassunk és tisztességessen felneveltek minket.Nem a kocsmának éltek.

#2   romungro  | 2011 Június 20 20:58:31 like(0) dislike(0)

Livia már tudja,hogy az egész roma stratégia halálra van ítélve Magyarországon. Ezért a felelőség felét, már most kezdi rátolni a cigányságra. Persze utasításra.

#1   romungro  | 2011 Június 20 20:58:01 like(0) dislike(0)

Livia már tudja,hogy az egész roma stratégia hlálra van ítélve Magyarországon. Ezért a felelőség felét, már most kezdi rátolni a cigányságra. Persze utasításra.


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 November   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Ignácz Judit: A roma nők természetes élőhelye és életmódja

  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani DesignCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt