2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Lukács Tamás: új gondolkodás kell a békés együttéléshez
2011. 06. 10. 00:00

Lukács Tamás (KDNP) szerint meg kell változtatnunk a gondolkodásunkat, hogy jövőnk legyen Európában, az emberekre pedig nem lehet úgy tekinteni, mint problémákra.

Az Országgyűlés emberi jogi, kisebbségi, civil- és vallásügyi bizottságának elnöke pénteken Salgótarjánban, a Magyarországi cigányság jelene és jövője európai szemmel című konferencián azt mondta, ilyen rendezvényeknek csak akkor van értelmük, ha a résztvevők megkísérlik az együttgondolkodást.

 

A kereszténydemokrata politikus hozzátette, hogy rengeteg konferenciát rendeznek Európa-szerte, de a végeken, azok, "akikért a harang szól", nem hallanak ebből semmit.

 

Lukács Tamás szerint az együttgondolkodás igényét azért kell felvetni, mert egymásra vagyunk utalva. Kitért arra, hogy míg a nyugati társadalmaknak az elhibázott bevándorláspolitika miatt kell szembenézniük kisebbségi problémákkal, addig Magyarországra ez nem igaz, hiszen mi évszázadok óta együtt élünk kisebbségekkel.

 

A bizottsági elnök az emberi méltóság fontosságát hangoztatva közölte: beszélhetünk arról, kiknek a lányai állnak az út szélén, vagy arról, hogy Amszterdam piroslámpás negyedében külön Nyíregyháza utca van.

 

"Meddig tűrjük akár ezt, akár az uzsorát, mert így nem nevelkedhet fel a következő generáció" - mondta.

 

Lukács Tamás kijelentette, hisz abban, hogy új gondolkodással a társadalmi béke megőrizhető, és azt kérte a cigány hallgatóságtól: "ne dőljenek be a provokációnak".