HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Az Állami Számvevőszék munkatársa is dolgozott Farkas Flórián jelentésén

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Június 08    Forrás: Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) egyik munkatársa is részt Farkas Flórián miniszteri biztosi jelentésének megírásában. A 2002-2010 közötti roma támogatások felhasználásról szóló beszámolót a napokban hozták nyilvánosságra. Az ÁSZ munkatársa, dr. Benkő János nyilatkozott a Roma Sajtóközpontnak, majd később visszavonta, amit mondott.

Hirdetmény

Dr. Benkő János neve a Farkas Flórián által készített jelentés számítógépes adatlapján olvasható. A Roma Sajtóközpont kérdésére az ÁSZ munkatársa elismerte, hogy részt vett az anyag elkészítésében, de további részletek közléséhez nem járult hozzá. Az ÁSZ működéséről szóló jogszabályok szerint a Számvevőszék „elnöke, alelnökei, főtitkára, vezetői és számvevői - tudományos, oktatói, művészeti, lektori, szerkesztői, valamint jogi oltalom alá eső szellemi tevékenység kivételével - más megbízást vagy kereső foglalkozást nem folytathatnak, díjazást nem fogadhatnak el”. Dr. Benkő János egyike volt azon ÁSZ kutatóknak, akik 2008-ban tanulmányt közöltek a cigányság helyzetének javítására fordított támogatások mértékéről, hatékonyságáról.

 

A jelentés szerint nem lehet megállapítani, hogy mennyi közpénzt költött el az állam roma integrációs programokra, és „milliárdok folytak ki mindenféle összegzés, számvetés, ellenőrzés nélkül”. Farkas Flórián anyagában több ellentmondás is tapasztalható: van, ahol a roma vállalkozások célzott támogatását javasolja, míg máshol a nem csak romáknak létrehozott, tőkehiányos cégek segítését szorgalmazza. A jelentés kifejezetten pozitívan szól az előző kormány oktatási integrációs programjairól, igaz, az nem célzottan romáknak szóló program volt, hanem a rászorultság elvén döntöttek a célcsoportról. A jelentés hosszan értekezik az Országos Cigány Önkormányzat korábbi pénzügyi visszáságairól, de nem szól arról, hogy a kisebbségi önkormányzatok állami támogatását az Orbán-kormány a felére csökkentette. Kerestük Farkas Flóriánt, aki a jelentéssel kapcsolatban a Roma Sajtóközpontnak korábban azt mondta, hogy „az igazi etnobizniszt nem a romák követték el”, de telefonon nem értük el.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt