HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok – Tanúmeghallgatással folytatódott a bizonyítási eljárás

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Június 03    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Az egyes cselekményekhez nem kapcsolódó tanúk meghallgatásával folytatódott a bizonyítási eljárás a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat miatt indult büntetőperben pénteken a Pest Megyei Bíróságon.

Hirdetmény

A tárgyaláson tanúként hallgatták meg azt a lakatosként dolgozó debreceni férfit, aki záratcserélt és más lakatosmunkákat is végzett Fehérné Nyalka Éva, a vádlottak munkaadójának dombostanyai hétvégi házán.


A tanú állítása szerint a megbízásakor a helyszínen jelen volt Kiss Árpád elsőrendű vádlott - aki Fehérné korábbi szeretője volt - és egy számára ismeretlen, magas, izmos és kopasz férfi, aki nincs a vádlottak között.

 

Szatmári Zoltán elmondta, hogy ő javította azt a fémmel megerősített ajtót is, amely a hétvégi ház padlószint alatti rejtekhelyét fedte. (Ott találták meg a vádlottak 2009. augusztus 21-i elfogása után a besenyszögi vadásztól elrabolt két sörétes fegyvert, amelyek csöveit levágták. A nyomozók géppisztolytárakat és több lőszert is találtak.)

 

Kitért arra: a debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen is cserélt korábban zárakat, amikor ott felújítások voltak. (A szórakozóhelyen - a négy vádlott munkahelyén - egy fal mögé rejtve találták meg a romák elleni támadássorozathoz használt, szintén a besenyszögi vadásztól 2008 márciusában elrabolt fegyvereket, illetve az azokhoz való lőszereket.)

 

Egy másik tanú, T. Ernő, aki Fehérné Nyalka Évához hasonlóan zenei programok szervezésével foglalkozott, arról beszélt, mikor és milyen közös zenei és más eseményeket szerveztek Debrecenben. A bíró azt tudakolta a tanútól, hogy a Perényi 1 nevű hely mikor volt nyitva.

 

A programszervező meghallgatása után szünetet rendeltek el, mert egy beidézett tanú nem jelent meg, indoklás nélkül maradt távol.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nemzetközi Roma Nap: Kitűzték a roma zászlót az EP épületére

  • Egy roma vezető szerint a migránsok 90 százaléka terrorista

  • 2010-ben a cigánypolitikában is új időszámítás kezdődött

  • Sztojka Edina ápolónő lett 2019 Aranypánt-díjasa, azaz hétköznapi roma hőse

  • Beer Miklós: Új Trianon fenyegetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt