HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Segély vagy munka: nincs kiút?

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Május 27    Forrás: Roma Sajtóközpont


Ez a cikk archív

Munkanélkülieknek, szociális segélyből élőknek szól a Kiútprogram Zrt. mikrohitel konstrukciója. A kísérletinek nevezett program másfél éve ad hitelt mélyszegénységben élőknek vállalkozások elindításához. Jelenleg Borsod- Abaúj Zemplén, Szabolcs-Szatmár és Hajdú-Bihar megyékben segítenek, a fővárosban csak a VIII. kerületben. A program vezetői hiányolják a kormány figyelmét. 

Hirdetmény

„A jelenlétünk és a létünk tolerálva van, de nem mondanám, hogy egy nagyon aktív együttműködés lenne közöttünk, pedig kéne, hogy legyen” – jellemezte a kormány és a szervezet viszonyát Felcsuti Péter a Kiútprogram egyik kezdeményezője, a Magyar Bankszövetség egykori elnöke. Bár folyamatosan próbálkoznak időpontot kapni a kormányzat illetékes szerveitől, a következő hónapokban egyeztetésre nagy valószínűséggel nem kerül sor - mondta el Felcsuti.

 

A Kiútprogram igazgatótanácsának tagja azért nem érti a kormány passzivitását, mert szerinte jóval olcsóbb ezeket a vállalkozásokat támogatni, mint szociális segélyeket fizetni, és szerinte jóval hatékonyabb, mint a közmunkaprogram.  A szervezet programja a vidéken élő legszegényebb rétegnek szól, lényege a mikrohitelen alapuló önfoglalkoztatás. A vállalkozások maximum egymillió forint igényelhetnek, a legkisebb összeg 200 ezer forint. Családok, családi vállalkozások juthatnak így jövedelemhez, amely eltartja őket, ezáltal életmódjuk is változik, és a sokat emlegetett felzárkózás, integráció is megvalósulhat ott, ahol a leginkább szükség van erre – ismertette a program alapvetéseit Felcsuti. 

 

A programban húsz terepmunkás vesz részt, aki felkutatja, később mentorálja az ügyfeleket a hitelhez jutástól a vállalkozási tevékenység menedzselésén át a hiteltörlesztésig.

 

Jelenleg 350-400 családnak illetve családi vállalkozásnak nyújt hitelt a program, a tevékenységek szerteágazóak, van közöttük fakitermelésre, de fodrászüzletre vagy éppen pizzéria működtetésére irányuló vállalkozás is.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Rafael Gyula: a baloldali pártok mondják fel a Jobbikkal való együttműködésüket!

  • Rafael Gyula az Echo Tv-ben

  • Miért tüntette el az ORÖ a romagyilkosságok áldozatainak emléktábláját?

  • Érzékenyítő tréningre küldik a romákat diszkrimináló biztonsági őröket

  • Rafael Gyula: Rágalomhadjárat ellenem?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt