2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nem engedték be Kolompár Orbánt a miniszterelnöki keretszerződés aláírására
2011. 05. 21. 00:00

Nem engedték be az ORÖ korábbi elnökét a magyarországi cigányság nevében kötött a cigányság tartós foglalkoztatás és szakképzése érdekében szervezett az ünnepi ceremóniára.

Addig, amíg (a Lungo Drom alelnöke és az ORÖ elnökhelyettesének rongálása miatt) az újra festett és új bútorokkal berendezett Dohány utcai székházban a fideszes kormányzat és cigány vezetés önmagát ünnepelte és ünnepeltette, az ellenzéknek az utcán kellett várnia arra, hogy a gondosan kiválogatott sajtóképviselők tudósításaiból megtudja, mit is tartalmaz az eddig szigorúan titkolt keretmegállapodás.

 

A társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkár által megjelölt és meghívott személyek megtudhatták: ötezer jobboldali érzelmű és kötődésű fiatal kerülhet be a felsőoktatása, és szerezhet diplomát, és százezer olyan cigány számíthat 1015-ig munkahelyre, aki a következő választásokon is a polgári oldalra adja szavazatát. Igaz, csak egy évben egy hónapig, napi 4 órás közmunkában, 28.500 forintos éhbérért dolgozhatnak, de legalább beikszelheti és felüllicitálhatja majd 2014 tavaszán magát a kormány, több mint 200 ezer cigányak biztosítottak munkát. Még ha ez csak részben lesz igaz, akkor is.