HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Makai: az ország jövője romák és nem romák közös ügye

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  Makai István
2011 Május 21    Forrás: RomNet


Ez a cikk archív

Magyarország felemelkedése és jövője romák és nem romák közös ügye, ezért ezen együtt kell dolgoznia és gondolkodnia mindenkinek  – hangoztatta Makai István, a Fővárosi Cigány Önkormányzat elnöke a ferencvárosi romanapon szombaton.

Hirdetmény

A roma vezető, akit a Ferencvárosi Művelődési Központban tartott rendezvényen „a magyarországi cigányság meghatározó személyiségeként” konferáltak fel, beszédében azt úgy fogalmazott: ma olyan társadalmi környezet veszi körbe a magyarországi cigányságot, amely az élet minden területén bűnbaknak próbálja beállítani a romákat, így nehéz feladat a valós társadalmi integráció elérése, megteremtése.

 

Makai István, akit Tarlós István, Budapest főpolgármestere március elsején romaügyi főbiztosnak nevezett ki, azt mondta: a foglalkoztatás a romák társadalmi integrációjának alappillére, ezért az állami és magánvállalatok számára 20 százalékos roma foglalkoztatási kvóta bevezetését tartja szükségesnek, amely véleménye szerint nemcsak a mélyszegénységből való kikerülést, hanem a társadalmi feszültségeket is csökkentené.

 

Véleménye szerint azokat a problémákat, amelyek társadalmi feszültségekhez vezettek, nem félelemkeltő járőrözgetésekkel, gumibottal, burkolt és nyílt fenyegetőzésekkel, hanem gazdasági és oktatási, de főként foglalkoztatási programokkal lehet enyhíteni és megszüntetni.

 

Maki István, aki a tavalyi kisebbségi választásokon az ország második legerősebb roma civil szervezetévé vált Roma Polgári Tömörülés elnöke is, úgy fogalmazott: Magyarország felemelkedésén és jövőjén romáknak és nem romáknak együtt kell gondolkodnia és dolgoznia, mert ez közös ügyünk.

 

A IX. kerületi cigány önkormányzat által szervezett rendezvényre utalva az FCÖ elnöke azt mondta: az ilyen programok segítenek lebontani a cigánysággal szemben a társadalmi előítélettel állított falakat, és a cigányság is megmutathatja, hogy van viselkedési kultúrája, és a roma identitás, a zene, a tánc és az alkotóművészet az egyetemes magyar kultúra szerves része, alappillére.

 

Az egész napos családi rendezvényen közös ebédre invitálták nemcsak a kerület, hanem egész Budapest lakosságát. A hatalmas üstökben főtt birkapaprikás, marhapörkölt, csülkös pacal és gulyásleves, valamint a szabolcsi és borsodi töltött káposzta végigkóstolása mellett Horváth Gyula és népi zenekara muzsikája fűszerezte a programot.

 

A művelődési ház színháztermében pedig a Szilvási Gipsy Folk Band, a Street Együttes, a Sándor Fivérek és Caramel fellépése mellett a ferencvárosi tanulók rajkó zenekarának és latin tánc produkcióját is megtekinthették.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 2 hozzászólás érkezett.

#2   nissanmicra  | 2011 Május 22 19:27:03 like(0) dislike(0)

NEM IS TUDTAM HOGY, ŐŐ -IS LUNGO DROM-OS. LEGKÖZELEBB FLÓRINAK OSZTOLYKÁN Á-T,-KELL JAVASOLNI AZ EU-S KÉPVISELÖNEK. ILYEN SZOROS SZÖVETSÉGBEN FIDEXEL.

#1   leleplezés  | 2011 Május 22 12:41:07 like(0) dislike(0)

OLYAN EMBERT FUTTATOK, AKI HOZZÁJÁRULT A CIGÁNYOK KIÁRUSÍTÁSÁHOZ. ÉN SZEMÉLY SZERINT ISMEREM MAKAIT ÉS MÉG TÁMOGATTAM IS A FŐ POLG. VÁLASZTÁSÁT, DE RÁJÖTTEM, HOGY NAGYON NAGY HIBÁT KÖVETTEM EL. AKKOR MIKOR ŐŐŐ A SAJÁT HELYZETÉT MENEDZSELTE ÉS NEM A CIGÁNYOK VOLTAK A FONTOSAK A SZÁMÁRA ENNEK AZ EMBERNEK ÍGY MÁR NINCS KERESNI VALÓJA A POLITIKÁBA. MOST EGY PÁRAN SZTÁROLJÁK, MERT A FŐVÁROSNÁL HÁTTÉR MUTYIVAL KIJÁTTSZOTTÁL A FIZETŐS ÁLLÁSOKTA, ÉS ÍGY ODA ADTÁK NEKI AZ ELNÖKI POSZTOT, MERT TARLÓS ÍGY AKARTA. NEKI MOST IS A MAGA MUTOGATÁS A FONTOS ÉS NEM A VALÓS ÉRDEKKÉPVISELET!! VIGYÁZZATOK VELE, DE EGYÉBKÉNT HAMAROSAN RÁJÖTTÖK, HOGY KI IS EZ A MAKAI!!!!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Új jelentés szedi szét Járóka Lívia állításait a magyarországi romák helyzetéről

  • Németh Zsolt: az európai történelem és a cigányság története szervesen összekapcsolódik

  • Budapest Ritmo - Idén a roma kultúra áll a középpontban

  • Roma Pride 2018: “Te is a nemzet része vagy!”

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt