2024 April 24., Wednesday/György napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

A Rajkó Művészegyüttes Horvátországban szerepel
2011. 05. 18. 00:00

A Rajkó Művészegyüttes 90 zenésze, 10 táncosa és 2 énekese ad koncertet csütörtökön a magyar-horvát határhoz közeli Varasdon (Varazdin) a Sport Arénában.

Gerendási István, a Rajkó Művészegyüttes igazgatója elmondta az MTI-nek: a koncert iránt olyan nagy az érdeklődés, hogy elővételben elkelt az összes jegy, vagyis az ötezer férőhelyes arénára már is kitehetik a "megtelt" táblát.

 

Tavaly áprilisban vendégszerepelt az együttes Csáktornyán (Cakovec), azt a fellépésüket látta a varasdi aréna igazgatója és már akkor meghívta őket Varasdra - jegyezte meg Gerendási István.

 

A kétszer egyórás előadást megnézik azok a németországi szakemberek, akik két éve fölépítették az arénát.

 

A koncert előtt a Rajkó Művészegyüttes igazgatója és a zenekar hat tagja a közszolgálati horvát televízió élő adásában szerepelt hétfőn.

 

A zágrábi stúdióban Gerendási István elmondta: "Magyarország kultúrájának zenei kincsét a cigányzenészek tolmácsolásában nagyon sokszínű műsor keretében mutatjuk be, a horvátországi közönség számára szórakoztató, látványos programot állítottunk össze". A Rajkó zenekar kamaraegyüttese élőben muzsikált és ezt a műsort másfél millió néző láthatta - tette hozzá az igazgató.