HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - Tanúk felismerték a gyilkos fegyvereket

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 Május 17    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Fotók és gyártási szám alapján is felismerték a Pest Megyei Bíróságon kedden meghallgatott tanúk azokat a fegyvereket, amelyek egy besenyszögi rablásból származnak, és amelyekkel elkövették a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozatot.

Hirdetmény

A fegyvereket a bíróság előtt álló vádlottak munkahelyén, a debreceni Perényi 1 szórakozóhelyen találták meg elrejtve a rendőrök.

 

Sz. András tanú fotók és gyártási szám alapján egyértelműen felismerte azt a sörétes fegyvert, amelyet tőle vásárolt egy besenyszögi vadász, és amellyel a vád szerint a romák elleni támadássorozatban gyilkolt a harmadrendű vádlott Nagycsécsen és Kislétán.

 

Az üzletkötőként dolgozó férfi, aki koronglövész sporttársa annak a besenyszögi vadásznak, akitől a lakásábe betörve 2008. március 7-re virradóra raboltak el hét vadászpuskát a vádlottak, kedden, a bíróságon tett tanúvallomásában elmondta: tőle vásárolta sporttársa a fegyvert, és az adásvételt a szolnoki rendőrségen intézték 2008. március elején.

 

Fotók és a fegyver gyártási száma alapján egyértelműen felismerte azt a Fabarm Max 2 típusú duplacsöves vadászpuskát, amelyet a rendőrség a romák elleni támadással vádlott férfiak munkahelyén, a debreceni Perényi 1-ben foglalt le több más rabolt puskával együtt.

 

G. Csaba, a kirabolt vadász múlt pénteki és keddi tanúvallomásában is elmondta a bíróságon, hogy a Fabarm típusú fegyver, amelyet a bűncselekményt megelőző napon vásárolt, nem volt elzárva a fegyverszekrénybe, hanem a nappaliban az ajtó mögé volt állítva.

 

Az ügyészség szerint Pető Zsolt harmadrendű vádlott ezt a puskát használta a galgagyörki és a tarnabodi, sérüléssel nem járó támadásoknál, illetve ő adta le ezzel a fegyverrel 2008. november 3-ra virradóra Nagycsécsen a két ember halálát okozó lövéseket.

 

A Borsod megyei Nagycsécs Dózsa utcájának utolsó házában az ablak lehúzott redőnyein keresztül Nagy Tibornét és sógorát, Nagy Józsefet lőtte agyon Pető Zsolt. Ugyanezzel a fegyverrel lőtt rá többször is 2009. augusztus 3-án a Szabolcs megyei Kisléta Bocskai utcájában lévő lakóházra, majd miután szétlőtte a bejárati ajtót, társával, Kiss István másodrendű vádlottal rálőttek az ágyban fekvő 45 éves nőre, ő azonnal meghalt. A támadásban az akkor 12 éves lány életveszélyesen megsérült.

 

A romák elleni támadássorozathoz használt fegyverekhez úgy jutottak hozzá a vádlottak, hogy egy hirdetés alapján szemelték ki a besenyszögi hivatásos vadászt, aki egyik fegyverét eladásra kínálta. Éjszaka csuklyában, kezükben fegyverrel rátörtek otthonára, és családtagjainak megkötözése után elvittek hét vadászpuskát, ezekkel kilenc helyszínen 78 lövést adtak le romák házaira, hat embert, köztük egy ötéves gyermeket megöltek, ötöt súlyosan megsebesítettek.

 

A keddi bírósági tárgyaláson bemutatták azokat a rendőrségi fotó- és videofelvételeket, amelyek közvetlenül a besenyszögi fegyverrablás után készültek, ezeket a vád bizonyítékként terjesztette be.

 

G. Csaba hivatásos vadász a gyanúsítottak elfogása után bizonyítékként lefoglalt lőszerekről és fegyverekről készült felvételek alapján felismerte két átalakított sörétes fegyverét. Felismerni vélte azt a Mauser típusú vadászpuskáját is, amellyel a vád szerint az elsőrendű vádlott, Kiss Árpád agyonlőtte 2009. április 22-én Tiszalökön Kóka Jenőt, illetve a fegyverrablás után, 2008. június 2-án a debreceni menekülttáborra leadott lövéseket mellett nyolc másik, romák ellen támadássorozatnál is használt, és több célzott lövést is leadott a megtámadott lakóházakra.

 

A bemutatott fotókból és a vadász elmondásából kiderült: több fegyveralkatrészt (fegyverlámpát, támaszt, lőszertartó hevedert, szíjat) szereltek fel az elrabolt puskákra, hogy "elősegítsék" a támadások elkövetését.

 

A büntetőper szerdán folytatódik a Pest Megyei Bíróságon.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt