HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Martonyi János: a társadalmi kirekesztés veszélyére hatékony választ kell adni

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 Május 11    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A társadalmi kirekesztés veszélyére hatékony választ kell adni, ezt mutatják az Európai Unió magyar elnökségének törekvései, különösen az európai romastratégia kidolgozása - hangsúlyozta Martonyi János külügyminiszter az Európa Tanács külügyminiszteri értekezletén Isztambulban.

Hirdetmény

A magyar diplomácia vezetője - mint a Külügyminisztériumnak az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében olvasható - az elmúlt hónapok eseményeire utalva kiemelte: a hathatós társadalmi integrációs politika kialakításához az Európa Tanács e téren szerzett tapasztalataira is szükség van.

 

Martonyi János a kedden és szerdán rendezett tanácskozáson azt mondta, az Európa Tanácsnak fontos szerepe van a leszakadó társadalmi rétegek integrációjának elősegítésében és a dél-mediterrán államok demokratikus átalakulási folyamatában.

 

A dél-mediterrán országokban zajló átalakulás kapcsán a külügyminiszter emlékeztette az értekezlet résztvevőit: az Európa Tanácsnak mint az európai demokratikus értékek őrének morális kötelessége megadni a szomszédos országok számára minden támogatást a demokratikus intézményrendszer és jogállamiság kialakításához.

 

Martonyi János az Európa Tanácsnak a 20 évvel ezelőtti kelet-európai átalakulási folyamatokban játszott szerepére emlékeztetve hangsúlyozta: az Európa Tanácsnak a tagság ígérete nélkül folyamatos párbeszédet és szoros szakmai együttműködést kell fenntartania a demokratikus változások főszereplőivel. A külügyminiszter rámutatott: a térség demokratizálódásának előmozdítása az Európai Unió és az Európa Tanács közös feladata, ebben Magyarország is kiveszi részét az EU soros elnökeként. Felszólalása zárásaként a külügyminiszter elismerését fejezte ki az Európa Tanács leköszönő török elnökségének eredményeivel kapcsolatban és támogatásáról biztosította a hivatalba lépő ukrán elnökséget.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián fércmunkának tartja a Sargentini-jelentést

  • Magyar roma nőről ír az Independent, aki a brit cigányság jogaiért küzd

  • „Te is a nemzet része vagy” – megtartották a 6. Roma Büszkeség Napját

  • Megtartották a Roma Büszkeség Napját, de Járóka Líviát nem hívták meg

  • Roma Büszkeség Napja -„Egyformán vagyunk emberek”CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt