HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Önvizsgálatra szólít a cigány lovagrend

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 30    Forrás: Független Hírügynökség


Ez a cikk archív

Cigány és nem cigány magyarokat a felebaráti szeretet nevében kér őszinte, személyes önvizsgálatra a május 4-én megalakuló első cigány lovagrend. A Boldog Ceferinóról elnevezett lovagrend nagymestere, Pintér Szabolcs közleménye szerint erre azért van szükség, hogy közös hazánkban az együttműködésnek, egymás tiszteletének és megbecsülésének ne lehessen alternatívája a keresztény- és emberbaráti szeretettel gyökeresen ellentétes erők térnyerése.

Hirdetmény

Boldog Ceferino Gimenez Malla vértanú az első cigány ember, akit Boldoggá avatott a Katolikus Egyház. Születésének 150. és mártírhalálának 75. évfordulója lesz május 4-én. Ceferino lókereskedő volt, de bebörtönözték és kivégezték, mert Spanyolországban, a polgárháború idején egy pap védelmére kelt.


A Boldog Ceferino Lovagrend egy cigány keresztény közösség, amely fontosnak tartja, hogy a cigány magyarok is elfogultság nélkül megvizsgálják önmagukat és közösségeiket, hogy észrevegyék erényeiket és hibáikat is. Arra bátorítják a cigány embereket, hogy merjenek nyitni nem cigány honfitársaik felé és járuljanak hozzá a társadalmi béke megteremtéséhez.

 

A gyakorlatban elsősorban egyházi partnerekkel szeretnék tovább vinni, illetve ahol még nincs, ott megvalósítani a cigány pasztorációt. Támogatnák a cigány evangelizációs csoportokat, illetve karitatív tevékenységet folytatnának. A lovagrend 9 taggal indul, mások meghívásos alapon lehetnek a tagjai, miután döntött róluk az elnökség - mondta a Független Hírügynökségnek Pintér Szabolcs.A legfőbb cél, hogy nyissanak a többségi társadalom felé, bemutassák, hogy a cigányságnak is vannak értékei, de tudjanak önkritikát is gyakorolni, ha kell. A tagok között a média, sport, zenei élet világában dolgozók is vannak, de a kormányzati szférából is, mint maga a nagymester, aki a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkárság tanácsadója. Pintér Szabolcs azonban hozzátette: a lovagrendnek nem csak cigányok lehetnek a tagjai, és nem a végzettség vagy a foglalkozás fontos, hanem az, hogy aki a lovagrend tagja, az a maga területén profi legyen, értéket tudjon felmutatni és magyarként, cigányként, keresztény emberként tudjon tenni a cigányság és a többségi társadalom együttéléséért.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 6 hozzászólás érkezett.

#6   deloro  | 2011 Május 18 14:52:20 like(0) dislike(0)

Járjon jó példával elől és tartson önvizsgálatot a lovagrend a nagymesterrel, az ORÖ-vel, az újdonsült keresztényekkel és a társadalmi felzárkózásért felelős államtitkársággal az élen. Szegény Ceferino, ha most látja, hogy kik és mire használják a nevét biztosan zúgolódik. Ha így van, van is miért......

#5   nissanmicra  | 2011 Május 02 16:50:43 like(0) dislike(0)

TISZTELT daniimre nem tudom te melyik alaptörvnyt olvastad mert az ujba,bizony én ezt amit emlitesz nem láttam/ÁLLAM ALKOTÓ TÉNYEZŐ A ROMA NEMZETISÉG.

#4   snorbi  | 2011 Május 02 13:30:46 like(0) dislike(0)

Ameddig a roma stratégia pénzéből pénzelik a fogyatékosokat, a melegeket, a hajléktalanokat, a nem cigány embereket addig ne mondják a romákra hogy ingyen élők, meg haszontalanok ,a puszta létünkel többet adunk a költség vetésnek mint öt gárda meg hasonló lelki nyomorék társaság.

#3   daniimre  | 2011 Május 01 20:45:59 like(0) dislike(0)

Ugy gondolom, hogy ez a Lovagrend talán mégjobban össze hozza a roma és nem roma lakosságot, békében kiegyenliti a társadalom minden tagját, hisz az Alkotmány szerint a Roma nemzetiség is Államalkotó tényezó. Tehát éljenek ehhez méltó módon minden ember függetlenül bárkinek milyen a bőre szine. Lovagrendhez és megalakulásához, nagyon sok sikert kivánok mindenkinek aki ebben szere van. Szabolcs hajrá. László Imre jogi asszisztens

#2   nissanmicra  | 2011 április 30 15:19:51 like(0) dislike(0)

Az egyház kdnp milyen kapcsolatba van a jobikkal

#1   19530327  | 2011 április 30 14:40:01 like(0) dislike(0)

Különösen, hogy papok áldják meg a nyilasok zászlaját náci összejöveteleken. Nem képmutatás?


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Szeptember   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • A Dikh TV november elejéig kódolatlanul elérhető

  • Csoda, hogy egyáltalán létezik

  • Farkas Flórián nagy feltámadása: újra bevetik listavezetőként

  • Az ellenzék adhatja az ORÖ-elnökét, Flóri nagyot bukhat!

  • Az FCÖ-ben újra nyert Csóka János PálCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt