Másfél-két éve találkoztam egy tanítványommal, echte értelmiségi, és le sem tagadhatja, hogy roma, ápolt, jól öltözködik, minden rendben van nála. Mégis azt mondta, hogy elmegy egy másik uniós országba – többek között azért, mert a fiatal roma értelmiségieknek esélyük sincs arra, hogy népük vezetőivé váljanak, mert a Farkas Flóriánok, Horváth Aladárok és a megélhetési roma politikusok ezt nem engedik.” – idéz fel blogjában egy emléket Havas Henrik.

Ráadásul Havas tanítványa szerint a többség – azaz a magyar magyarok – lepasszolta az egész cigányproblémát azzal, hogy létrehozta a cigány kisebbségi önkormányzatokat, amiket elárasztottak a bűnözők, a Mercedesszel és 6 kiló aranyban járó nagyvilági romák, az uzsorások és a színesfém-kereskedők. Aztán még azt is hozzátette a volt tanítvány, emlékszik vissza az ATV Civil a pályán műsorát vezető Havas, hogy egy cigánynak szinte lehetetlen egy magyar lánnyal házasságot kötnie, ugyanis egy magyar lánynak nem nagyon tetszene cigánygyereket szülni.

Nem tudom, hogy elment-e ez a tanítványom Spanyolországba, de nem csodálnám, ha elment volna, ugyanis nem csak gyöngyöspatai cigányok vannak, de roma értelmiségiek is, akikről azonban nem nagyon hallani, morfondírozott Havas. Aki szerint ez részben az ő hibájuk, nagyon nagyrészt viszont a többieké. Mindenesetre Havasnak nagyon szeretne intelligens és jó arcú fiatal romákat vezető pozícióban látni, és nagyon elege van a Horváth Aladárokból és a Farkas Flóriánokból. Tűnjenek már el, fakadt ki Havas.

hblog.hu