HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - A vádlottak ismerősei megdöbbentek

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A romagyilkosságok büntetőperében szerdán a Pest Megyei Bíróságon a vádlottak ismerősei tanúként arról beszéltek: meglepődtek, amikor kiderült, hogy kiket gyanúsítanak a hatóságok, mert a Kiss testvérek nyugodtak, visszahúzódók, szerények és segítőkészek voltak.

Hirdetmény

"Mindenki meg volt döbbenve, hogy ők azok" - mondta tanúvallomásában Kiss Árpád elsőrendű vádlott volt barátnőjének, Fehérné Nyalka Évának az öccse. Bírói kérdésre elmondta azt is: nem tudott arról, hogy Kiss Árpád és az öccse, a másodrendű vádlott Kiss István szkinhed nézeteket hangoztatott volna, vagy összetűzésbe keveredett volna a romákkal. Bár azt megjegyezte: István horogkeresztet tetováltatott magára. A tanú - mint mondta - a mai napig nem érti: "ha ők voltak, hogy tudták leplezni, ha nem, akkor meg hogy tudtak belekeveredni".  

 

Fehérné Nyalka Éva tanúként meghallgatott fia is arról beszélt, hogy nem tapasztalt semmi különöset, gyanúsat a vádbeli időszakban, 2008-2009-ben, amikor édesanyjának barátja az ügyészség szerint társaival kilenc településen hajtott végre éjszaka romák házai ellen fegyveres, Molotov-koktélos támadásokat, amelyekben hat ember életét vesztette.

 

A fiatalember elmondta, hogy Kiss Árpád mindig kedvesen viselkedett vele, nagyon jó baráti viszonyban voltak, és meglepődött, amikor a rendőrök letartóztatták, mert "nem gondolta róla...".

 

A bíróság szerdán szintén tanúként hallgatott meg egy férfit, aki nemzeti radikális politikai rendezvényekről, rockkoncertekről és a Loki, a debreceni futballcsapat szurkolótáborából ismerte a Kiss fivéreket és harmadrendű vádlott Pető Zsoltot.

 

"Nem olyan nagy ez a nemzeti radikális tábor, Debrecen környékén ismerjük egymást" - mondta a tanú, aki szerint a másod- és a harmadrendű vádlott a debreceni szkinhedek "erőteljes alakja, alapfigurája" volt.

 

A tanú beszélt arról is, hogy ezekben a körökben úgy vélekedtek: "ahogy Nyugat-Európában a bevándorlókkal szemben előítéletek vagy még inkább tapasztalatok fogalmazódtak meg, úgy Magyarországon a romákkal szemben is". A romák elleni támadássorozatról a bűncselekmények elkövetésének időszakában az volt az általános vélemény, hogy "politikai célú szándékos pusztítás".

 

A Kiss fivérekről és Petőről a tanú megjegyezte: nem gondolta volna, hogy "azért, mert a cigányokat nem szeretik, ölni is képesek".

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat miatt többszörösen minősülő emberöléssel és más bűncselekményekkel megvádolt négy férfi büntetőperének következő tárgyalásán folytatódik a tanúk meghallgatása.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2019 Október   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Ösztöndíj a cigány értelmiségért

  • A romák is a Fidesz-KDNP jelöltjeit fogják támogatni

  • Romagyilkosságok - Tíz éve történt a nagycsécsi támadás

  • A SOMNAKAJ NOVEMBERBEN UTOLJÁRA A NEMZETI SZÍNHÁZBAN

  • Ösztöndíj pályázat roma fiataloknakCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt