HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - A vádlottak ismerősei megdöbbentek

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

A romagyilkosságok büntetőperében szerdán a Pest Megyei Bíróságon a vádlottak ismerősei tanúként arról beszéltek: meglepődtek, amikor kiderült, hogy kiket gyanúsítanak a hatóságok, mert a Kiss testvérek nyugodtak, visszahúzódók, szerények és segítőkészek voltak.

Hirdetmény

"Mindenki meg volt döbbenve, hogy ők azok" - mondta tanúvallomásában Kiss Árpád elsőrendű vádlott volt barátnőjének, Fehérné Nyalka Évának az öccse. Bírói kérdésre elmondta azt is: nem tudott arról, hogy Kiss Árpád és az öccse, a másodrendű vádlott Kiss István szkinhed nézeteket hangoztatott volna, vagy összetűzésbe keveredett volna a romákkal. Bár azt megjegyezte: István horogkeresztet tetováltatott magára. A tanú - mint mondta - a mai napig nem érti: "ha ők voltak, hogy tudták leplezni, ha nem, akkor meg hogy tudtak belekeveredni".  

 

Fehérné Nyalka Éva tanúként meghallgatott fia is arról beszélt, hogy nem tapasztalt semmi különöset, gyanúsat a vádbeli időszakban, 2008-2009-ben, amikor édesanyjának barátja az ügyészség szerint társaival kilenc településen hajtott végre éjszaka romák házai ellen fegyveres, Molotov-koktélos támadásokat, amelyekben hat ember életét vesztette.

 

A fiatalember elmondta, hogy Kiss Árpád mindig kedvesen viselkedett vele, nagyon jó baráti viszonyban voltak, és meglepődött, amikor a rendőrök letartóztatták, mert "nem gondolta róla...".

 

A bíróság szerdán szintén tanúként hallgatott meg egy férfit, aki nemzeti radikális politikai rendezvényekről, rockkoncertekről és a Loki, a debreceni futballcsapat szurkolótáborából ismerte a Kiss fivéreket és harmadrendű vádlott Pető Zsoltot.

 

"Nem olyan nagy ez a nemzeti radikális tábor, Debrecen környékén ismerjük egymást" - mondta a tanú, aki szerint a másod- és a harmadrendű vádlott a debreceni szkinhedek "erőteljes alakja, alapfigurája" volt.

 

A tanú beszélt arról is, hogy ezekben a körökben úgy vélekedtek: "ahogy Nyugat-Európában a bevándorlókkal szemben előítéletek vagy még inkább tapasztalatok fogalmazódtak meg, úgy Magyarországon a romákkal szemben is". A romák elleni támadássorozatról a bűncselekmények elkövetésének időszakában az volt az általános vélemény, hogy "politikai célú szándékos pusztítás".

 

A Kiss fivérekről és Petőről a tanú megjegyezte: nem gondolta volna, hogy "azért, mert a cigányokat nem szeretik, ölni is képesek".

 

A romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat miatt többszörösen minősülő emberöléssel és más bűncselekményekkel megvádolt négy férfi büntetőperének következő tárgyalásán folytatódik a tanúk meghallgatása.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 április   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Nemzetközi Roma Nap: Kitűzték a roma zászlót az EP épületére

  • Egy roma vezető szerint a migránsok 90 százaléka terrorista

  • 2010-ben a cigánypolitikában is új időszámítás kezdődött

  • Sztojka Edina ápolónő lett 2019 Aranypánt-díjasa, azaz hétköznapi roma hőse

  • Beer Miklós: Új Trianon fenyegetCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt