2024 April 19., Friday/Emma napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Kállai Ernő azonnali találkozót kezdeményezett a miniszterelnökkel
2011. 04. 27. 00:00

A kisebbségi ombudsman azonnali személyes találkozót kezdeményezett Orbán Viktor miniszterelnökkel a kedd éjszaka "Gyöngyöspatán lezajlott tragikus események miatt".

A kisebbségi ombudsman szerdán arról tájékoztatta az MTI-t, hogy közvetlenül megkereste a belügyi tárcát is, és Kontrát Károly parlamenti államtitkár azt ígérte, minden szükséges intézkedést megtesznek a közrend és közbiztonság megőrzése érdekében. A települést rendőri erőkkel lezárják, és nem engedik be azokat a nem helyi lakosokat, akikről feltételezhető, hogy a további rendbontás szándékával közelítenek - tette hozzá.

 

A kisebbségi ombudsman úgy vélekedett: a múlt héten nyilvánosságra hozott jelentésében felvázolt forgatókönyv tovább íródott, a helyben kialakult feszültségek véres verekedésbe torkolltak. Ezek közvetlen körülményei ugyan nem tisztázottak, "mindannyian tudjuk azonban", hogy a hónapokig tartó "megszállás" és az azóta felgyűlt félelem és feszültségek mellett a folyamatos provokáció váltotta ki az eseményeket - közölte.

 

Kállai Ernő szerint nem lehet abban reménykedni, hogy a történet végére kedd éjjel pont került.

 

Kiemelte: az elmúlt hetek pártpolitikai villongásai és "egymásra mutogatása" után az államnak kell normalizálnia a körülményeket. Nem tudjuk, hogy kinek lehet az érdeke egy polgárháborús helyzet kialakulása, de a felelősen gondolkodó embereknek biztosan nem - szögezte le a kisebbségi ombudsman.