HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyöngyöspata - Folyamatos egyeztetésben állapodott meg a rendőrség és a cigány kisebbség

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 27    Forrás: MTI


Ez a cikk archív

Folyamatos kapcsolattartásban állapodott meg a rend fenntartása érdekében szerdán Gyöngyöspatán a rendőrség, illetve a helyi cigány kisebbség.

Hirdetmény

Abban egyeztek meg, hogy a helyi rendőri parancsnok, illetve a kisebbség megbízottja folyamatosan kapcsolatban fog állni egymással - mondta az egyeztetés után Ormossy Attila, Heves megye rendőrfőkapitánya.

 

Kérdése válaszolva elmondta, hogy a Véderő tagjaival nem kíván tárgyalni, "mert csak jogszabályi alapon álló szervezetekkel tárgyal".

 

Szintén kérdésre reagálva arról is beszámolt, hogy a kedd késő esti Bem utcai verekedéssel egy időben egy másik helyen is be kellett avatkoznia a rendőrségnek. Ott a rendőrök akadályozták meg a tettlegességet. Lehetségesnek tartja, hogy az utóbbi konfliktus elterelő hadművelet volt.

 

Hangsúlyozta, hogy a fokozott rendőri jelenlétet addig tartják fenn a településen, ameddig szükséges.

 

Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatal vezetője az egyeztetés után úgy nyilatkozott: egyezségre jutottak arról, hogy a helyi kisebbség tagjai kizárólag a rendőrségre bízzák a rendfenntartást, és biztosítják, hogy a rendőrség zavartalanul tudja teljesíteni feladatát. Hozzátette: a Véderő tagjaival ő sem kíván tárgyalni.

 

Bangó Zoltán, egy fuvarozó- és őrző-védő társaságokat működtető vállalkozó a helyszínen arról beszélt, hogy ha kell, minden roma házához állít biztonsági őrt, és cserében csak egy pohár vizet kér.

 

Március elejétől több mint két hétig járőröztek a településen a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai, a múlt hétvégére pedig harci kiképzőtábort hirdetett a romatelep szomszédságában lévő, Kecskekő elnevezésű területre a Véderő elnevezésű szervezet. A tábor meghirdetett időtartamára a Vöröskereszt közreműködésével Csillebércen, illetve Szolnok-Tiszaligeten helyeztek el 267 gyöngyöspatai roma asszonyt és gyermeket.

 

A Véderő táborában megjelentek közül nyolc embert - köztük a szervezet vezetőjét, Eszes Tamást - múlt pénteken őrizetbe vett a rendőrség garázdaság szabálysértésének gyanújával. Az Egri Városi Bíróság hétfőn nem jogerősen megszüntette velük szemben az eljárást.

 

Kedd este verekedés tört ki a helyi romák és négy férfi között, egyikük a Véderő "őrmestere", míg hárman állítólag a Betyársereg elnevezésű szervezet tagjai.

 

Az MTI tudósítója a helyszínen azt látta, hogy a Véderő tagjait és szimpatizánsaikat gyöngyöspatai magánházakban szállásolják el. Továbbra is fokozott a rendőri készültség az egész faluban. Azok közül, akiknek a szabálysértési őrizetét hétfőn szüntette meg az egri bíróság, többen is a községben tartózkodnak.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Haláleset Csenyétén: a polgármester a mentősöket okolja

  • Közvetlenül a gyöngyöspatai családokkal próbál egyeztetni az állam

  • Gyöngyöspatai iskolaügy: Horváth László: sérti az emberek igazságérzetét a kártérítés

  • Rasszista demonstrációt hirdetett Miskolcra és Sályra a Mi Hazánk Mozgalom

  • Cigány autonómiaCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt