2024 April 20., Saturday/Konrád, Tivadar napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Fejlesztőközpontot létesít Szendrőn az Ökumenikus Segélyszervezet
2011. 04. 27. 00:00

Egy valamikori kereskedőházban alakít ki - illetve épít ahhoz - környezetbe illő árvízi és humanitárius logisztikai központot a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet.

Az elmúlt év kora nyarán a Bódva soha nem látott áradata okozott pusztítást Szendrőben: 17 ház dőlt össze, vált lakhatatlanná, 213 sérült meg. Az árvíz okozta károk orvoslásában, helyreállításában az ökumenikus segélyszervezet a Duna Televízió által indított adománygyűjtés révén 207 családot támogatott csaknem százötven millió forint értékben - emlékeztetett Lehel László, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója.

 

Elmondta: segítségnyújtásuknak lényegében ez már a harmadik szakasza. Segítettek a segélyezésben, az újjáépítésben, és most a fejlesztésen a sor.

 

Szendrőben egy fejlesztőközpont épül, ennek része egy úgynevezett logisztikai bázis, amelynek létesítését 8 millió forinttal támogatja a segélyszervezet, és ugyanennyivel a Provident Pénzügyi Zrt.

 

A várhatóan őszre elkészülő bázis egy esetleges váratlan, sürgősségi helyzetben nyújt támogatást a helybélieknek. A létesítményben takarókat, ágyakat, alapvető élelmiszereket, tisztasági és fertőtlenítő szereket, árvízi védekezéshez szükséges eszközöket raktároznak.

 

A bázis ugyanakkor 2012-től kiképző- és szociális-fejlesztő központként is működik majd, a segélyszervezet célja ugyanis segíteni mindazokon, akik munka nélkül maradtak a térségben, és akik szeretnének visszatérni a munka világába. - Nem a hagyományos szociális segélyezésben gondolkodik a segélyszervezet, hanem elsősorban munkahelyteremtésben - hangsúlyozta Lehel László.

Új romaügyi biztost neveztek ki a kormányba Orbán Viktor miniszterelnök szerda este Sztojka Attilát nevezte ki egy kormányhatározatban a roma kapcsolatokért felelős kormánybiztosnak. Ötfős titkárságot is kap.

Közzétette: RomNet – 2021. augusztus 5., csütörtök