2024 April 25., Thursday/Márk napja van. .

Keresés

Add meg amire keresni szeretnél!

Nyakó István további három kéréssel fordult a kormányhoz és a belügyminiszterhez
2011. 04. 22. 00:00

A kormány azonnali hatállyal állítsa vissza a településőri szolgálatot, adja vissza a rendőrségnek a zárolt 30 milliárd forintot, és állítsa vissza az Út a munkába program.

A szocialista képviselő Pintér Sándor Gyöngyöspatán tartott pénteki sajtótájékoztatója kapcsán az MTI-nek azt mondta: "bár minden kívánsága így teljesülne". Ugyanis miután dél körül még megdöbbenésének adott hangot amiatt, hogy a kormány egyetlen tagja sem vette a fáradságot, hogy Gyöngyöspatára ellátogasson, a belügyminiszter délután megjelent a településen.

 

Nyakó István azt mondta: mivel ő lehetett Pintér Sándor "múzsája" abban, hogy Gyöngyöspatára utazott, ezen felbátorodva további három kérést intézett a belügyminiszterhez.

 

Az első, hogy a kormány azonnali hatállyal állítsa vissza a településőri szolgálatot. A második, hogy a rendőrségnél zárolt 30 milliárd forintot adják vissza a rendőrségnek, és hagyják végre abba a rendőri állomány ellehetetlenítését, megcsúfolását és kiszolgáltatását.

 

A harmadik - a kormánynak szóló - kérése pedig az, hogy azonnal állítsa vissza az Út a munkába programot, amely több tízezer, főleg ilyen szegény sorsú embernek adott nyolcórás munkalehetőséget és tisztességes bért, hogy etetni tudják családjukat.

 

Emlékeztetett, hogy a miniszterelnök szóvivője és Balog Zoltán államtitkár is azt állította, hogy táborozni mentek a gyöngyöspatai roma nők és gyermekek, nem pedig elmenekültek az esetleges atrocitások elől.

 

Ez Nyakó István szerint hazugság, ugyanis, mint fogalmazott: "mindannyian tudjuk, hogy a Véderő nevű egyesület, amely katonai kiképzést akart tartani a cigánysor felett, nemhogy egy hete, hanem két-három hete bejelentette, hogy mi lesz ott ezen a hétvégén".