HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Gyöngyöspata - Az amerikai nagykövetség figyelemmel kíséri az eseményeket

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 22    Forrás: mti


Ez a cikk archív

A budapesti amerikai nagykövetség szoros figyelemmel kíséri a gyöngyöspatai eseményeket, mivel az Egyesült Államok fontosnak tartja a romaintegrációt - tájékoztatta az amerikai diplomáciai képviselet pénteken az MTI-t.

Hirdetmény

A nagykövetség szoros figyelemmel követi az eseményeket Gyöngyöspatán és Magyarország északkeleti térségében más helyeken" - közölte a nagykövetség.

 

Az amerikai képviselet úgy tájékoztatott: korábban olyan értesülésekhez jutottak, hogy Gyöngyöspatán néhány roma család egy szélsőjobboldali csoport rendezvénye miatt a település elhagyását tervezi a hétvégére.

 

A nagykövetség hangsúlyozta: Hillary Clinton amerikai külügyminiszter számára elsőrendű kérdés a toleranciaprogramok és a romaintegráció támogatása.

 

A gyűlöletkeltés és a kisebbségi csoportok megfélemlítése elfogadhatatlan - szögezte le a budapesti amerikai diplomácia képviselet, hozzátéve, üdvözli a magyar kormány azon nyilatkozatait, hogy nem fogja tűrni a kisebbség vagy etnikai csoportok megfélemlítését.

 

A nagykövetséget azután kereste meg az MTI, hogy Bangó Tamás, a reggeli gyöngyöspatai kiköltöztetési akció egyik szervezője azt mondta a távirati irodának, a településre érkezett több nagykövetség munkatársa is. Olyan hír terjedt, hogy az amerikai nagykövetség képviselője, esetleg személyesen a nagykövet is a heves megyei faluba érkezett. A nagykövetség ezt cáfolta, közölte, hogy amerikai diplomaták nincsenek jelen Gyöngyöspatán. A félreértést az okozhatta, hogy a Magyar Vöröskereszt önkénteseként reggel Gyöngyöspatán járt Richard Field amerikai-magyar üzletember, aki segélycsomagokat vitt a romáknak és felügyelte a roma családok hétvégi elköltöztetését.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Augusztus   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Visszafogadta a Fidesz a cigányozó edelényi polgármestert

  • Farkas Flórián pofátlansága: folytatnia kell az elért sikerek megtartásáért…..

  • Kis Grófo képével cigányozott a szolnoki ellenzék

  • Felosztanák Farkas Flórián birodalmát

  • A cigányok felzárkóztatása az egész társadalom ügyeCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt