HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Farkas Flórián: megnyugtató, hogy több száz rendőr ügyel a közbiztonságra

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 22    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Farkas Flórián fideszes országgyűlési képviselő, az Országos Roma Önkormányzat elnöke megnyugtatónak minősítette, hogy Gyöngyöspatán több száz rendőr ügyel a közbiztonságra, ugyanakkor nem tartotta jónak az MTI tudósítójának péntek este nyilatkozva, hogy jogvédő szervezetek és "önjelölt politikusok, vezetők feszültséget szítanak a romák között".

Hirdetmény

Farkas Flórián, aki a Lungo Drom elnöke is, kifogásolta, hogy Richard Field amerikai-magyar üzletember segített abban, hogy péntek reggel a roma nők és gyerekek elhagyják Gyöngyöspatát.

 

Richard Field, aki a Magyar Vöröskereszt önkénteseként járt pénteken Gyöngyöspatán, korábban az akció egyik szervezőjének, az Együtt a Közjóért Egyesület elnökének beszámolóját megerősítve az MTI-nek azt mondta, a roma asszonyokat és gyerekeket a magát Véderőnek nevező mozgalom hétvégére tervezett katonai tábora miatt költöztették ki vasárnapig a településről. Az üzletember - aki segélycsomagokat vitt a romáknak és több önkéntes társával együtt felügyelte a roma családok elköltöztetését - úgy fogalmazott: lehet ezt "kirándulásnak" nevezni, de egyértelmű, hogy a Véderő mozgalom katonai tábora miatt menekítették ki a roma nőket és gyerekeket.

 

Selymes Erik, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója ugyanakkor azt közölte, gyöngyöspatai civilek már kedden kérték, hogy a helyi nőket és gyermekeket vigyék el "táboroztatni". A főigazgató közlése szerint a vöröskereszt a hozzá érkező kéréseknek eleget téve szervezett tábort a gyöngyöspatai cigány nőknek és gyermekeknek. A Magyar Vöröskereszt 172 nőt és gyereket helyezett el az egykori úttörőtáborban, további, körülbelül száz társukat Szolnokra vitték.

 

Farkas Flórián az amerikai üzletember közreműködésével kapcsolatban annak a véleményének adott hangot, hogy politikai akcióra használják a gyöngyöspatai romákat. Szerinte az, hogy egy jól szervezett akció keretében több száz gyöngyöspatai romát vittek el a településről, nemcsak a helybéliek, hanem az egész ország cigánysága körében félelmet keltett.  

 

A roma vezető az országos önkormányzat elnökségi tagjaival azután érkezett Gyöngyöspatára, hogy Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatót tartott a településen, és járt a helyi cigánysoron.

 

Farkas Flórián a helybéli roma vezetőkkel és aktivistákkal is találkozott, és azt mondta, hogy a rendőrség megfelelően tudja kezelni a magát Véderőnek nevező szerveződés miatt kialakult helyzetet. Hangsúlyozta, mindenki érdeke, hogy Gyöngyöspatán és az ország más településen is békében éljenek együtt cigányok és nem cigányok.

 

A település romák által lakott utcáiban több száz ember, köztük újságírók és környékbeliek tartózkodnak.Hirdetmény
Ehhez a cikkhez eddig 5 hozzászólás érkezett.

#5   galamb  | 2011 április 25 19:17:26 like(0) dislike(0)

Új Roma Nemzetközi Mozgalom indult el! Új Cigány kultúra fölállítása a cél!

ELÉG VOLT! VÁLTOZTATNUNK KELL!

GYERTEK TI IS!

http://uj.roma.mozgalom2011.gportal.hu/#4   zsike.s  | 2011 április 25 09:09:17 like(0) dislike(0)

Farkas Flóriánnak küldöm a következő dalt: KFTegyüttestől: Bábu vagy.

Flóri hallgasd meg ezt a dalt és nyisd ki a szemed!

#3   leleplezés  | 2011 április 23 14:03:17 like(0) dislike(0)

TISZTELT F. FLÓRI URACSKA!

MÉG JÓ, HOGY MOST HÚSVÉT VAN ÉS A NYULAK EBBŐL AZAPROPÓBÓL ELŐKERÜLNEK, ÚGY MINT AHOGYAN TE IS. UGYAN IS NEM VAGY MÁS MINT A CIGÁNYOK GYÁVA NYULA.

ADDIG NEM MERTÉL A TELEPÜLÉSRE MENNI, MÍG PINTÉR BÁTYÁD ODA NEM ÉRT, VAJON MI AZ OKA? NEM IS TUDOM!!... VAGY MÉGIS? TE ALATTOMOS KÍGYÓ CSÚSZÓ MÁSZÓ PATKÁNY , VAN BŐR A KÉPEDEN MOST ODA MENNI ÉS MÉG RÁADÁSUL NEM IS A CIGÁNYOK OLDALÁRA ÁLSZ, HANEM A RASSZISTA GÁRDISTA ÉS KORMÁNY ÉRDEKEIT IGYEKSZEL BURKOLTAN KÉPVISELNI? HOGY ROHADTÁL VOLNA MEG KISGYEREK KORODBA, HOGY NE TUDTÁL VOLNA BESZÉLNI, LETTÉL VOLNA NÉMA KÖCSÖG, MINT AHOGY AZ ELMÚLT ÉVEKBEN A ROMA GYILKOSSÁGOK ÉS TERORIZÁLÁSOK KAPCSÁN VOLTÁL NÉMA. BASSZAM MEG A SZINES MÁZOS KURVA ANYÁDAT ÉS AZ EGÉSZ NEMZETSÉGEDET. NEM AJÁNLOM NEKED, HOGY SZABOLCSBA GYERE, MERT AZ ELSŐK KÖZÖTT LESZEK, AKIK SZEMBE ÁLOK VELED ÉS A KÖVETKEZMÉNYEKET IS VISELEM, DE TERAJTAD MEG TÚLÓRÁZNI FOGNAK AZ ILLETÉKESEK. SZERETETTEL VÁRLAK!!!

#2   19530327  | 2011 április 22 22:15:20 like(0) dislike(0)

Csak azt nem értem, hogy merte odatenni a lábát, és hogy nem ölték meg.

Ez még a masírozó katonáktól is rosszabb, hiszen a mi vérünkből van.

Az ember sírni tudna a tehetetlenségtől dühében.

#1   Tamango  | 2011 április 22 21:38:42 like(1) dislike(0)

Flóri!

Sok-sok embertelen dologgal találkoztam már életemben, de Te mindenkin TÚLTESZEL!

Van bőr a képeden így megszólalni? Eddig hol a fenében voltál? Most kaptál engedélyt, amikor a fél világ ,megismerte Gyöngyöspatát, meg a FIDESZ álnokságát?

SZÉGYELD magad!

Elárulod azokat, akik megválasztottak, és utána van merszed azt mondani, hogy mindez politikai provokáció?

Tudod, ha az első napon megjelensz Gyöngyöspatán vagy Hajdúhatházon, vagy Edelényben, vagy más helyeken, akkor megérteném, hogy kiállsz, és agitálsz! De most, jobb lett volna, ha maradsz a FIDESZ árnyékában. Ezt a sötét foltot már lemosni magadról soha nem fogod!

Mert a TE BŰNÖD is, hogy ez megtörténhetett Magyarországon! Tudja ezt a roma közösség!

Most már késő kisöreg!

Eső után köpönyeg !!!


vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2021 December   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Az EP nagy többséggel támogatta a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezést

  • Cinka a keresztfánál

  • Kiállítással és közösségi fotózással is ünnepli fennállását a Romani Design

  • Hidvégi-B. Attila: Ó évi gondolatok az új évre

  • Vizsgálat a cserdi polgármester ügyébenCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt