HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Megalakítják a csendőrséget és fellépnek az uzsorások ellen Tiszavasváriban

betűméret csökkentése betűméret növelése
2011 április 20    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Feltételezett uzsorások ellen adóhatósági vagyonosodási vizsgálatot kért Tiszavasvári jobbikos polgármestere, aki szerdán Nyíregyházán tartott sajtótájékoztatóján azt is bejelentette: Tiszavasvári jobbikos többségű önkormányzati közgyűlése megalakítja a csendőrséget a településen.

Hirdetmény

Fülöp Erik elmondta: 17 olyan helyi lakos ellen kezdeményezett vagyonosodási vizsgálatot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-alföldi Regionális Igazgatóságán, aki az állítások szerint uzsoratevékenységet folytat, hatalmas kamatokra ad kölcsönt nehéz sorsú embereknek.     

 

Az önkormányzati vezető az MTI kérdésére válaszolva közölte: Tiszavasváriban megalakítják a csendőrséget, amely csütörtökön meg is kezdi közrendvédelmi feladatának ellátását a településen. Mint hozzátette, a tiszavasvári csendőrség szervezetét a város önkormányzata hozza létre, annak alakuló ülését szerda este tartják.     

 

A sajtótájékoztatón részt vett Vona Gábor, a Jobbik Magyarországért Mozgalom elnöke is, aki a vagyonosodási vizsgálatok kérésével kapcsolatban kiemelte: ezt a lépést már régen meg kellett volna tenniük a hatóságoknak, s a települési önkormányzatoknak is fel kellett volna már korábban vállalniuk a kezdeményező szerepet.     

 

A pártvezető szerint "sajnos a politikai sem foglalkozott eddig megfelelően az uzsoratevékenységgel, pedig - mint állította - százezreket érint az illegális hitelezés, különösen az ország keleti megyéiben, ahol főként a mélyszegénységben élő roma kisebbség tagjai az áldozatok.     

 

Fülöp Erik polgármester tájékoztatása szerint a várható vagyonosodási vizsgálat által érintett 17 ember jómódban, több tízmillió forint értékű házban, luxusautókat tartva él Tiszavasváriban, miközben hosszú ideje hivatalosan a segélyezettek közé tartoznak. Megemlítette, hogy "százas nagyságrendű" azoknak a nehéz sorsú embereknek a száma a kisvárosban, akik rákényszerülnek az uzsorakölcsönökre, s a hatalmas kamatok miatt még szegényebbé válnak.     

 

Gyüre Csaba, a Jobbik alelnöke - aki szintén részt vett a sajtótájékoztatón - megerősítette: ha nem történik hatékony fellépés az uzsorások ellen a hatóságok és az érintett önkormányzatok részéről, akkor a párt Szabolcs megyei szervezete vállalja magára a szükséges intézkedések kezdeményezését a jövőben.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Január   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Farkas Flórián hosszú útja lassan elvezet a bukáshoz

  • A cigányok harminc éve elszenvedői a túlóratörvénynek

  • ORÖ-s képviselők tucatjait hallgatták ki gyanúsítottként

  • KÁSLER MIKLÓS: A ROMA SZAKKOLLÉGIUMOK ELŐSEGÍTIK A TEHETSÉGEK KIBONTAKOZTATÁSÁT

  • Azért kellett mennie a CEU-nak, mert Soros támogatta a romákat?CÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt