HÍRDETÉS


HÍREINK
vissza

Romagyilkosságok - A koronatanút hallgatja meg a bíró a mai tárgyaláson

betűméret csökkentése betűméret növelése
Címkék:  romagyilkosságok
2011 április 19    Forrás: mti


Ez a cikk archív

Tanúmeghallgatással folytatódik ma a romák elleni, hat halálos áldozatot követelő támadássorozat ügyében indított büntetőper tárgyalása a Pest Megyei Bíróságon. Elsőként a büntetőügy koronatanújának számító F.-né Ny. Évát hallgatja meg a bíró.

Hirdetmény

Az ügyészség négy férfit vádol aljas indokból, előre kitervelten, több emberen, részben 14 éven aluli sérelmére, részben sok ember életét veszélyeztetve elkövetett emberöléssel, csoportosan elkövetett fegyveres rablással, valamint lőfegyverrel és lőszerrel való visszaéléssel.

 

Miszori László tanácsvezető bíró elsőként F.-né Ny. Évát hallgatja meg a tanúként, aki munkáltatójuk volt a támadássorozattal vádolt férfiaknak a Debreceni Perényi 1 nevű szórakozóhelyen, ahol 2009. augusztus 21-én, a kislétai gyilkosság után 19 nappal fogták el őket, és a feltételezett elkövetőkkel együtt őt is előállították a rendőrök, de a bűncselekménF.-né Ny. éváysorozat felderítésében eljáró Nemzeti Nyomozó Iroda tanúkihallgatása után szabadon engedte.

 

A Pest Megyei Főügyészség által ismertetett vádirat szerint az első-, a másod- és a negyedrendű vádlott gépkocsija a 2009. április 22-i tiszalöki gyilkosság után a Keleti-főcsatorna melletti földúton a sárban elakadt, ezért megkérték F.-né Ny. Évát, aki korábban szerelmi kapcsolatban állt az elsőrendű vádlottal, hogy mentse ki őket. Az ügyben tanúként kezelt nő a saját autóján visszavitte Kiss Árpád első- és Kiss Istvánt másodrendű vádlottakat Debrecenbe a Perényi 1-be, ott a vádlottak elrejtették a támadáskor használt fegyvereket. Ezután visszatértek az elakadt autóhoz, majd helybéliektől segítséget kérve egy traktorral kihúzták és lemosatták a járművet.

 

F.-né Ny. Éva korábban a sajtónak adott nyilatkozataiban azt mondta, nem volt tudomása arról, hogy munkatársainak közük lenne a bűncselekmény-sorozathoz, és arról sem volt tudomása, hogy a Perényi 1-ben rejtegetik a támadássorozathoz használt fegyvereket. Kihallgatási jegyzőkönyvében viszont már arról beszélt, hogy Kiss Árpád és társai többször életveszélyesen megfenyegették és folyamatosan rettegésben tartották, nehogy elárulja őket.

 

A fokozott biztonsági előírások mellett zajló bírósági tárgyalásra csak az első tárgyalási nap előtt regisztrált újságírók juthatnak be, de ismét csak harmincöten. A büntetőügy tárgyalása során 165 tanú és 30 szakértő meghallgatását tervezi a tanácsvezető bíró.Hirdetmény

vissza az oldal tetejére

PROGRAMAJÁNLÓ
Előző hónap 2020 Július   Következő hónap
H K Sz Cs P Sz V
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Aktuális: 

Nincs esemény

HÍRDETÉS


EGY ÉVE TÖRTÉNT
  • Újvidék lesz egy hétig Európa roma ifjúsági fővárosa

  • So keres, Europa?! – Roma fiatalok üzenete Európa kormányainak és politikusainak

  • Jesse Jackson polgárjogi harcossal emlékezünk a roma holokauszt áldozataira Birkenauban

  • Jesse L. Jacksonnnal emlékezett félezernyi roma fiatal a roma holokausztra Krakkóban

  • Jesse L. Jackson beszéde a roma holokauszt 75. évfordulójánCÍMKE FELHŐ
KI KICSODA?

SZAVAZÁS

Oszlassa-e fel magát azonnal az Országos Roma Önkormányzatot?


KÖVESSEN MINKET ONLINE
KÉPGALÉRIA
 PARTNEREINK:

  • 100 Tagú Cigányzenekar    Phiren Amenca    Parno Graszt