Közben a Jobbik délutánra meghirdetett demonstrációjára is érkeznek a résztvevők a városba, ahol a héten kezdtek járőrözni a közvélemény által a heves megyei Gyöngyöspatáról már ismert Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai.

Bernát Bálint, a H-B Megyei TCKÖ alelnöke a Független Hírügynökség tudósítójának elmondta: a rendezvénnyel azt szeretnék üzenni, hogy ők "békességet és szeretetet nyújtanak a város felé". A felvetésre, hogy Tasó László fideszes országgyűlési képviselő a héten arra kérte a romákat, maradjanak otthon, Bernát Bálint azt felelte: nem fognak elmenni a Jobbik vasárnap délutánra hirdetett tüntetésére, programjuk este hatig tart, utána hazamennek.

A sportpálya egy kilométerre van attól a hajdúhadházi vásártértől, ahol délután 5-től a Jobbik tart tüntetést. Csoportokban, motoron már jönnek a városba annak a programnak a résztvevői is, Jobbik feliratú dzsekikben. Hajdúhadházra várják vasárnap délután a Jobbik vezérkart is. A közzétett programterv szerint rendezvényen a közbiztonságért demonstrálnak, beszédet mond Vona Gábor pártelnök, Sneider Tamás, a Jobbik alelnöke és Rubi Gergely országgyűlési képviselő is.

Hajdúhadházon a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület a Jobbik támogatásával kezdett járőrözni a héten az állítólag megnövekedett számú - és egyesek szerint a romák által elkövetett - bűncselekmények miatt. Öt járőrözőt - aki szórólapokat osztogatott és támogató aláírásokat gyűjtött - a rendőrség őrizetbe vett, de a debreceni bíróság gyorsított eljárásban azonnali hatállyal szabadlábra helyezte őket. A Belügyminisztérium fellebbezett a bírósági döntés ellen, mert továbbra is az az álláspontja, hogy a Hajdúhadházon járőröző szervezet tagjai garázdaságot követtek el. Az elsőfokú bíróság gyorsított eljárásban született felmentő ítélete a fellebbezés miatt így nem jogeős, a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon mondják ki a végső szót, valószínűleg rövid időn belül.

Rubi Gergely jobbikos képviselő azt mondta az ítélethirdetés után: feljelentést tesznek 18 rendőr és Pintér Sándor belügyminiszter ellen.